vigyázzatok gazdik!

2021.03.11. 09:59

Felfoghatatlan! – Célponttá váltak a kutyusok Szedreskerten

Nem újkeletű probléma, hogy kutyamérgezéssel kapcsolatos esetről kell beszámolnunk.

feol.hu

Fotó: Facebook

Mint ahogy korábban írtunk róla, a népszerű közösségi oldal egy székesfehérvári csoportjában kavarta fel az állóvizet nem olyan régen egy, a kutyák ellen irányuló cselekedetről számot adó bejegyzés. Legnagyobb sajnálatunkra úgy tűnik, egyáltalán nem szűnni akaró problémáról beszélhetünk.

Az esettel kapcsolatban felkerestük a FEMA Állatmentőket, akik kérdésünkre elmondták, hogy hozzájuk általában már csak az információ jut el, ugyanis kutyasétáltatás közben találják meg ezeket a mérgezett falatokat a gazdik. Csak egy féle képpen lehet kivédeni az ilyen eseteket, elkerülni a tragédiát, ha megtanítjuk a kutyának, hogy semmit nem ehet fel a földről. Valamint a másik legfontosabb, nem elhanyagolható intézkedés, hogy azonnal hívjuk a hatóságokat és tegyünk feljelentést!

Másik megkérdezettünk a Herosz Fehérvári Állatotthon telepvezetője, Krepsz Gyöngyi volt. Tőle megtudtuk, hogy évente 1-2 alkalommal keresik fel őket ilyen és ehhez hasonló esetek kapcsán. A tavalyi évben például csak egyszer jutott tudomásukra ilyen cselekedet. Mint megfogalmazta, a rendőrségen kell bejelentést tenni, hogy el tudják indítani a nyomozást, tanúk, és bizonyítékok szükségesek. Nagyon nehéz ilyen esetekben a felderítés, de a rendőrség például meg tudja nézni a környék térfigyelő kameráit.

Összegezve tehát ne engedjünk meg a kutyánknak semmit felenni a földről, valamint haladéktalanul értesítsük a hatóságokat. Azt pedig remélhetőleg mondani sem kell, hogy amennyiben nem tudtuk megakadályozni a mérgezett falatok lenyelését, azonnal forduljunk állatorvoshoz!

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gazdik-vigyazzatok-szoggel-teli-csalifalatok-rejt-el-valaki-a-szedreskerten-4746676/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!