Nagyon várják őket

2021.02.16. 14:30

Kiscsikók születnek a Dinnyési Parasztudvarban

Bár a téli legnagyobb hidegben sem zárt be egy napra sem a Dinnyési Parasztudvar, mégis nagyon várják a tavaszt és a járvány végét ott is.

Tihanyi Tamás

Király Attila barátaival és Bertával, az udvar egyik legnépszerűbb lakójával

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Közel egy éve már, hogy megnyitotta kapuit a település központjában, a Várkert szomszédságában a Dinnyési Parasztudvar. Megálmodója, Király Attila egy sikeresen működő lovardát alakított át egy olyan létesítménnyé, ahol bárki megismerheti azokat az őshonos háziállatokat, amelyek egykor nem hiányozhattak a magyar vidékről. Az ötletet a megvalósítás követte, és bár egyetlen napot sem tudtak még eltölteni anélkül, hogy elfelejthették volna a járvány fenyegetését, a látogatók nem maradtak el. Főként a lakásfalak közül kiszabadult gyerekek örültek az állatok társaságának, és ha elég bátraknak bizonyultak – márpedig ez többnyire így volt –, fel is pattanhattak egy ló hátára.

Király Attila barátaival és Bertával, az udvar egyik legnépszerűbb lakójával
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Király Attila elmondta: egy napra sem zártak be, hiszen az állatokat nem lehet magukra hagyni, márpedig ha ők úgyis ott vannak, szívesen látnak bárkit, aki megosztaná velük a Dinnyési Fertő szomszédságában lévő tanya nyugalmát és hangulatát.

Ahogy közeledik a tavasz, már várják az iskolai csoportok, osztályok látogatását, hiszen a hely ideális gyerekek szülinapi rendezvényéhez is. Az állatsimogatás mint terápiás foglalkozás is értékes segítség azoknak, akik hisznek jótékony hatásában.

 

A házigazda március első napjaiban hozza el Gödöllőről, a Magyar Kisállat-nemesítők Génmegőrző Egyesületétől az őshonos baromfiak legújabb generációját. Még abban a hónapban megszületik a Dinnyési Parasztudvarban egy kisbéri csikó, aztán valamivel későbbre várnak a napvilágra egy magyar sportlócsikót is – vélhetően a gyerekek legnagyobb örömére.

Az év első nagyobb eseményét március 6-ra tervezik, amikor kézműves-foglalkozás, szalmabábu-készítés, lovaglási lehetőség és sok-sok újszülött kisállat várja majd azokat, akik a farsangot a régi magyar paraszti világot idéző környezetben kívánják eltölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!