Elsősorban tárgyi felajánlásokat vártak

2020.12.20. 20:00

Egy konzerv is segített a mányi négylábúaknak

Az Apró Mancsok Menedéke számára szervezett gyűjtést Lukács Renáta. A kutyusok gondozásához, etetéséhez vártak elsősorban tárgyi felajánlásokat. A gyűjtés szombatig tartott, másnap vitték el Mányra a kutyák téli életét megsegítő adományokat.

Káldor András

Renáta és Pöcök kezdeményezték az összefogást

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Pöcök a világ legkomiszabb kutyája, de van, hogy úgy érzem, ő a világ legokosabb kutyája is! – őt az Apró Mancsok Menedékéből, a mányi kutyamenhelyről fogadta örökbe Lukács Renáta, a gyűjtés megálmodója.

– Márciusban kerültem kapcsolatba a mányi Apró Mancsok Menedéke Állatvédő Egyesülettel, egy hétvégére próbáltam nekik azzal segíteni, hogy elhoztam egy két hónapos kiskutyát, ideiglenes örökbefogadóként. Ebből aztán nem egy hétvége lett: úgy döntöttünk, szeretnénk megtartani végleg. Ő volt Pöcök, egy tacskó-pincser-rottweiler és németjuhász felmenőkkel is bíró kisfiú. Hálás vagyok ezért a kiskutyáért!

Renáta és Pöcök kezdeményezték az összefogást
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Innen jött aztán az ötlet, hiszen, ahogyan Renáta fogalmazott, annyira szívvel-lélekkel dolgoznak ott a kisállatokért, hogy elhatározta, megpróbál segíteni az ott tevékenykedők munkájában. Sok kicsi sokra megy alapon akár egy konzervet is szívesen láttak, a gyűjtés pedig sikeres volt, hiszen fertőtlenítőszerek, száraz táp, konzervek, feleslegessé vált pokrócok, póráz, nyakörv kerültek a felajánlások közé – sőt ketten pénzadománnyal járultak hozzá a kutyák oltásához. A tárgyakat vasárnap adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!