vadászati bemutató

2019.05.20. 16:00

Jánoska beleadott apait-anyait a pázmándi ovisok előtt

Hogyan is apportíroz egy vadászkutya? Mi a feladata? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről tartottak előadást szakemberek a pázmándi óvodásoknak. A sztárvendég ezúttal Jánoska volt, aki beleadott apait-anyait.

S. Töttő Rita

Fotó:

Németh Zoltán szakmai igazgató, Wallendums Péter fő­szerkesztő és Nagy Orsolya szerkesztő, a Magyar Vadászlap munkatársai már ismerősként látogattak el a Pázmándi Pitypang Óvodába, ahonnan a helyszűke miatt most a sportcsarnokba invitálták a gyerekeket múlt héten. Egy új vendéget is hoztak magukkal, Jánoskát, aki igazi sztárvendég volt a gyerekek körében. Jánoska egy remekül apportírozó golden retriever vadászkutya.

A gyerekek örömmel foglalkoztatták Jánoskát, a remekül apportírozó vadászkutyát Fotó: óvoda

Hogy az apportírozás pontosan mit is jelent, a kutyus segítségével tudhatták meg a gyerekek, és – persze csak a sportcsarnokban – ki is próbálhatták, milyen egy hajtóvadászat. Sokan bizony már azt is tudták, mi a feladata egy vadászkutyának a vadászatokon, mit kell tudnia, hogy vadászat közben igazi segítője legyen a vadászoknak.

Jánoska igen szófogadó eb, minden parancsszót teljesített a gazdájának, mindegy volt, hogy sípszóval vagy szóban kapta azokat. A bemutató végén, még egy kiadós verseny is belefért, ahol a gyerekek kipróbálhatták, hogy egy kutya a gyorsabb négy lábon, vagy esetleg van-e olyan gyermek, aki le tudja győzni a kutyust. A bemutató végén simogatással, a bátrabbak öleléssel köszöntek el Jánoskától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!