Állatvilág

2017.02.14. 13:21

Íme, így csámcsog a vidra a Velencei-tavon

Agárd - Hányig tud számolni a vidra? És mit csinál a bölömbika, ha héja kezd felette körözni? A Velencei-tóra telepített rejtett kamerákon át az itteni gazdag élővilág érdekes, vicces, csodás hétköznapjaiba kukkanthatunk bele.

Kocsis Noémi

Simon György biológus, tótúra-szervező szinte naponta osztja meg ismerőseivel a tóra telepített kamerákkal rögzített felvételeket. Hol egy héját elriasztó bátor bölömbika, vagy más madár szerepel a filmecskéken, hol egy vidra, amelynek gasztronómiai szokásait is megfigyelhetjük a kamerákkal. Az élet ugyanis a befagyott tavon sem áll le.

-  Egy éjszaka, akár százszor is alámerülnek a jeges vízbe, és halak mellett rengeteg vízirovart fogyasztanak. Érdekes volt megfigyelni, hogy egy vidra három bogarat tud felhozni egy merüléssel. Kettőt elenged a jégen, amíg az elsőt elfogyasztja. Hiába volt sötét a felvételek elkészítésekor, az első zsákmány elfogyasztása után az állat pontosan tudja, hogy két elmászott bogarat még meg kell keresnie. A gyerekeim megállapították, hogy háromig tud számolni a vidra. Az állat csámcsogása pedig azóta is téma az asztalnál: "úgy eszel, mint egy vidra" - kommentálta az állatok viselkedését a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!