Állatvilág

2016.12.02. 10:57

Védelmükbe vették a kis családokat - jobb sorsot érdemelnek

Fejér megye – Két kutyamama, két család és mindegyik állatvédőkhöz került. Jobb sorsra érdemesek.

S. Töttő Rita

Lujzi Ercsiből, egy  telepről érkezett a Fejér megyei Állatvédőrség szárnyai alá. Akkor még „egyben" volt, nagy pocakkal fogadták be – árulja el Schreiter Katalin, a szervezet operatív vezetője. A biztonságérzet azonban  elég gyorsan kicsalogatta a babákat, mondhatni mindenórás volt.

Lujzi Fotó: állatvédőrség

– Kemény mama – mondja Katalin. Lujzinak öt  pici babája lett, két lány és három fiú. A kicsik nyolchetes koruk után lesznek örökbe fogadhatóak oltással és chippel. A kölykök oltási programjának befejezése az új gazdi feladata az ivartalanítással együtt. A mami is családot keres, fiatal szuka, most a babákkal van elfoglalva, de nagyon kedves, tudtuk meg.

A megyei állatvédőrség gondozásában most egy másik kutyacsalád is található, akik szintén hamarosan gazdit keresnek. November 26-án érkezett meg hozzájuk     a mami és hat kölyke: négy kislány és két fiúcska. Robi, Rudi, Rixi, Reni, Rika és Rozia napokban állatorvosnál is járt és úgy tűnik, mindenki rendben van ahhoz képest, ahonnan indultak.

Mami és a többiek Fotó: állatvédőrség

– A picik pár naposak, most a mami feladata a legnagyobb, hogy táplálja őket, a mi feladatunk pedig az, hogy minden segítséget megadjunk neki hozzá – mondja az állatvédőr, aki ezúttal is hangsúlyozza:  a  kicsik nyolchetes koruk után lesznek örökbe fogadhatóak oltással és chippel, a kicsik oltási programjának befejezése az új gazdi feladata lesz az ivartalanítással együtt.

Természetesen a kiskutyák anyukája  is családot keres, bár neki most még egy kis időre van szüksége, hiszen traumatizált helyzetből érkezett. Nagyon kedves jószág,  de bizony még nem ismeri a szeretetet és a törődést. Most tanulja ő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!