Állatvilág

2016.09.06. 17:20

Ismét óriásharcsát fogtak a tóban

Dinnyés - A nyár vége kellemes napokat hozott a Velencei-tavi horgászoknak. Az utóbbi napok szép időjárásában sokan próbálkoztak halfogással, a legtöbben jó eredményeket elérve.

Lovász Lilla

- Fogtak pontyot, amurt és keszegeket is a Velencei-tó horgászai az utóbbi napokban. Keszegből kimondottan nagy mennyiséget mérlegeltek az evezős pályán hétvégén rendezett horgászverseny résztvevői - mondta el a feol.hu-nak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Harta István pákozdi horgász idei legnagyobb harcsája hatalmasra nőtt, a hal 31 kilót nyomott a mérlegeléskor Fotó: a szerző

Egy másik verseny is zajlott a tónál szombaton és vasárnap, amelyen a csapatok csónakból pergetve fogtak süllőt, csukát, balint, sügért és harcsát is, nem keveset, tudtuk meg.

- Igazán nagy harcsát azonban nem versenyző fogott, hanem egy civil horgász, aki évek óta eredményesen keresi a tó csúcsragadozóját: most egy 31 kilós példány vette fel az úszós készségen felkínált nagy méretű csalihalát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!