Állatvilág

2015.05.16. 11:12

Lajos röfög és horkol, de ez nem zavarja a szép szőke lányt

Székesfehérvár - Súlyos sportsérülése volt az egyetlen ok, amiért meg tudott válni kis kedvencétők Kazai Anita. De nem kell meghökkenni: a kézilabdás persze csak rövid időre mondott le Lajosról, aki versenyek előtt segít gazdájának levezetni a gyülemlő feszültségeket. Párosukból csak úgy sugárzik a boldogság és együttműködés.

S. Töttő Rita

A francia bulldogokhoz méltó horkoló lihegéssel köszöntött Lajos és ezt már rég meg sem halló gazdája, Kazai Anita egy verőfényes sétájukon. A Fehérvár KC csapatát erősítő kézilabdás három éve osztja meg életét ezzel a kissé hiperaktívnak tűnő jószággal, aki fajtájához méltón olyan, mint egy pici barna izomcsomó.

- Választás és döntés előtt jól utánanéztem, milyen fajta illene hozzám, és hamar kiderült, hogy a francia buldog számomra az igazi - meséli a szőke kézilabdás lány, aki már az elején felkészült a kutyával járó hanghatásokra , így nem érte meglepetésként az állandó röfögés , horkolás sem. Anitának az sem volt mindegy, honnan érkezik a kiskutya, Nem szerettem volna szaporítótól származó kutyát, amelyiknek ki tudja, milyen betegségei vannak. Ezért egy jó ismerősömön keresztül találtam rá a tulajdonosra, akinél kiválasztottam Lajost.

A sportoló azóta sem bánta meg döntését, Lajos maga az öröm gazdája számára, ami nem is csoda, mert a kutyus valóban igazi boldogságbomba. Anita még korábbi, azaz debreceni otthonába vitte magával három éve a kiskutyát, ám nem volt kérdés, hogy amikor a fehérvári kézilabda csapathoz igazol, hozza magával.

Kazai Anita és Lajos, a francia buldog számára minden egyes séta öröm, felüdülés  és boldogság
Fotó: a szerző

- Épp azért is választottam kistestű kutyát, hogy ha költöznöm kell, nagyobb eséllyel találjak lakást, hiszen mint tudjuk, nehéz kutyával albérletet találni - magyarázza Anita, miközben próbálja lekötni egy gumilabdával a kutya figyelmét. Anita épp egy komoly sportsérülésből s az ezzel járó műtétből gyógyul, amely miatt néhány hétre családja gondozásába kellett adnia kedvencét. Nem volt még erre példa, de mivel tudtam, hogy hamarosan visszakerül hozzám, ezért nem okozott problémát a dolog. Lajos is jól viselte - árulta el a gazdi, aki azóta már visszavette magához szeretett kiskutyáját, amint újra tudta terhelni annyira a lábát, hogy kisebb-nagyobb sétákra vigye a négylábú Lajost.

A kézilabdás, ahogy az egy jó sportolóhoz illik, versenyek előtt már érzi az adrenalint, amellyel valamit tennie kell - mondja. - Én nem tudok a kanapén ülve, pihengetve várakozni egy-egy meccs előtt. Ezért is jó, hogy Lajossal le tudunk menni sétálni, játszani egyet. Számunkra ez már egy rituálé. Ilyenkor mindig dobálom neki a labdát, amelyet ő boldogan elkap és visszahoz. Így vezetem le a drukkot.

Erre mondják azt, hogy megtalálta zsák a foltját . Anita tudatos döntése a fajta, a mozgásigény és a származás szempontjából is példamutató. A jól átgondolt kiskutyaválasztás ugyanis hosszútávon kifizetődő: nem okoz meglepetést a jellemével, egészségügyi problémáival, felnőttkori méretével. Nem mellesleg a kutya számára is boldogságot hoz, hiszen így a gazdi megszokott életébe is jól illeszthető. Anita és Lajos is ettől boldog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!