Állásbörze

2017.09.27. 11:08

Expo a továbbtanulóknak, börze az álláskeresőknek

Két fontos eseménynek ad helyet 2017 októberében az Alba Regia Sportcsarnok: október 16-án, hétfőn az Alba Regia Felsőoktatási Expo, október 17-én, kedden pedig a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze várja az érdeklődőket. Az első napon a továbbtanulóknak kínál lehetőséget az expo, a következő nap pedig az álláskeresőké a börzén.

Fotó: Koppán Viktor

A két rendezvény az idén először kapcsolódik össze, hiszen vannak olyan cégek, amelyek a duális képzés kapcsán a diákokkal is kapcsolatban állnak, de állásajánlataik is kínálnak az érdeklődők számára. A Felsőoktatási Expo hétfőn 13 órától 18 óráig várja a továbbtanulókat, kedden pedig az FMH Állásbörze 10 órától 18 óráig az álláskeresőket.

Az Alba Regia Felsőoktatási Expo-t harmadik alkalommal rendezik meg 2017. október 16-án, a szakkiállításon a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. A rendezvényen amelyet Székesfehérvár önkormányzata és a Fehérvári Programszervező Kft. szervez önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Főiskola.

Az eseményen megjelennek azok a vállalati partnerek is, amelyek gyakorlati helyet biztosítanak a duális képzésben. Az expo látogatói megismerkedhetnek az intézmények képzéseivel, illetve a vállalkozások nyújtotta lehetőségekkel, első kézből kaphatnak információt minden, akár a jelentkezéssel, akár a képzések tartalmával kapcsolatban felmerülő kérdésre, de megismerhetik a cégek elképzeléseit, újdonságait is. A tavalyi évben 9 alapszakon és 1 mesterszakon indult duális formában képzés, amelynek keretében a három felsőoktatási intézmény 48 céggel együttműködve 215 szakmai gyakorlati helyet kínált a fiatalok számára.

A duális képzési forma lényege, hogy a hallgatók, miközben nappali tagozaton tanulnak, egyidejűleg gyakornokként dolgoznak a képzésben résztvevő és a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati oktatás nyújtó vállalatnál. A diákok ilyen módon naprakész szakmai gyakorlati ismereteket szereznek és megismerkedhetnek a szakterületüket érintő legújabb technológiákkal is. A duális képzésben foglalkoztatott hallgatók munkabért kapnak (az állami ösztöndíj rendszer juttatásai mellett), így már a tanulás mellett pénzt keresnek, önfenntartóvá válhatnak akár az egyetemi éveik alatt.

Az Alba Regia Felsőoktatási Expo helyszíne az Alba Regia Sportcsarnok, ahol 2017. október 16-án 13.00 és 18.00 óra között várják az érdeklődő diákokat és szüleiket a kiállító szervezetek. A szakkiállítást dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg 13 órakor.

Fotós: Koppán Viktor

A szakkiállítást követő napon állásbörze várja az álláskeresőket. A börzét Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzata a Fejér Megyei Hírlappal közösen szervezi október 17-én, kedden. A kiállításnak több éves hagyománya van a városban, a rendezvény a kiállítók és az érdeklődők számára egyaránt vonzó. Az elmúlt évben majdnem harminc kiállító, vállalkozás, intézmény és munkaerő-közvetítő hozta el ajánlatait.

Az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphatnak a rendezvényen, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget keresnek vagy az eddigi mellé más szakmát tanulnának, hiszen az érdeklődők az állásajánlatok mellett képzési és átképzési lehetőségekről, a felnőttképzéssel, valamint a diákmunkával kapcsolatos kérdésekről is tájékozódhatnak.

Az FMH Állásbörzéjének is a Sportcsarnok ad helyet 10.00 és 18.00 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!