Állásbörze

2017.03.22. 12:36

Számos szakma hiányszakmának számít Fejérben

A gazdaság egyre nagyobb igényeket támaszt a szakképzett munkaerő iránt, a hiány-szakképesítések száma évről évre emelkedik.

B. Kiss László

Hiányszakmának nevezzük azokat a munkaköröket, amelyekre nehéz munkaerőt találni. Évről évre emelkedik a hiányszakmák köre. Fejér megyében a korábbi években még csak tíz, 2015-ben már tizenkettő, a 2016-os tanévben már húsz szakma került be a hiány-szakképesítések listájába.

Hiányszakmát tanulni nem csupán a biztos elhelyezkedés miatt érdemes. Hiányszakma tanulás esetén a diák havi ösztöndíjban részesülhet.

Melyiket válasszam? A felvétel egy pályaválasztási kiállításon készült (Fotó: FMH-archív)

Fejér megyében leginkább a fémipari és építőipari területről kerülnek ki az elmúlt években az ösztöndíjjal támogatott szakképesítések. A megyei hiány-szakképesítések között évek óta szerepel a villanyszerelő, az ipari gépész, a hegesztő és a szerszámkészítő.

Melyek a hiányszakmák 2017/2018-as tanévre, Fejér megyében?  G A 2017/2018-as tanévben pedig Fejérben, amint azt a megyei iparkamarától megtudtuk, a következő szakmák számítanak hiányszakmának: gépi forgácsoló, asztalos, kőműves, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, villanyszerelő, ipari gépész, húsipari termékgyártó, útépítő, gyakorló ápoló, festő, mázoló, tapétázó, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, műanyagfeldolgozó, gyakorló mentőápoló, kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, autószerelő, gépgyártástechnológiai technikus, mezőgazdasági gépész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!