Agárd

2015.09.10. 11:49

Fergeteges ballon show Agárdon

Idén immáron 21. alkalommal rendezték meg a Velencei-tavi Nemzetközi FLAGA GÁZ Hőlégballon Karnevált. A szeptember 3. és 6. között tartott fesztivál az ország egyik legnagyobb hőlégballon-találkozójává nőtte ki magát.

Végh Nóra

A Székesfehérvárról induló ballonok az Agárdi Parkerdőben folytatták útjukat, ahol honvédségi és rendőrségi bemutatókkal, helikopteres repüléssel, autó- és motorkerékpár-kiállítással, kirakodóvásárral, ejtőernyős ugrással, sárkányrepülőkkel, szimulátorokkal, fáklyázással, sörsátorral és utcabállal is készültek a szervezők.

Az esemény összehozza a helyieket, megnyújtja a szezont, no és persze látványnak sem utolsó... Fotó: Koppán Viktor Dávid

A mára az ország egyik legnagyobb hőlégballon-találkozójává vált fesztivál története 1991-re nyúlik vissza, amikor Pálosfalvi Brúnó – akit a magyar hőlégballonozás doyenjének nevezhetünk – és barátja, Kulcsár István, a Viking Hotel vezetője előállt az ötlettel, hogy az utasokat hőlégballonokkal szállítsák. A következő évben tíz résztvevővel rendezték az első fesztivált, az érdeklődők száma folyamatosan növekedett, azóta pedig már több mint 400 hőlégballont repítettek az égbe.

A fesztivál a külföldiek körében is népszerű: francia, szlovák, horvát, orosz, német, osztrák, lengyel, szerb, román, amerikai, japán, fülöp-szigeteki és dél-koreai vendégek is megfordultak már a helyszínen. Az esemény összehozza a helyieket, de turisztikai jelentősége sem elhanyagolható, hiszen megnyújtja a szezont, a külföldiek pedig boldogan viszik tovább a nagyvilágba a környék hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!