Adony

2015.06.08. 16:01

Az idei év 112 borából három kapott nagyaranyat az adonyiak borversenyén

Adony - Hagyomány már, hogy a Dunamenti Szent Orbán Borrend borversenyének eredményeit Orbán napon ismertetik.

Percsi Tibor

A hagyományos Szent Orbán napi rendezvényen az adonyi Kápolna soron a tasi, solti, hajósi, balatonkenesei, kiskőrösi, móri, székesfehérvári, velencei, csókakői, dunaföldvári és marcellházi borrendek képviseltették magukat.

Ebben az évben Schmidt Attila főpohárnok vehette át a Kistérség Legjobb Borásza vándordíjat. Fotó: Percsi Tibor

A rendezvény a megszokott módon zajlott, melyet a borrendek felvonulása nyitott. A körmenet útja a Szent Orbán kápolnához vezetett, ahol Szabó Gyula plébános tartott Litániát, melynek végén áldást osztott a szőlőskertekre, borrendekre és szőlősgazdákra. . Ezt követően a borverseny eredményének kihirdetése és a díjak átadása következett. Az idei évben 112 mintából három nagyarany, 34 aranyérem, 35 ezüst és 23 bronzérem született. 2015 év legkiválóbb boráért járó elismerést, a „Zászlós Bor" címet Paulusz Imre kancellár nyerte el. Átadásra került a Kistérség Legjobb Borásza vándordíj, amit a díj alapítója, Ronyecz Péter, Adony város polgármestere az idei évben Schmidt Attilának nyújtott át kiemelkedő munkájáért. A nap legrangosabb elismerését, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének Pro Vino Érdeméremérmét Nedves Tibor, a Dunamenti Szent Orbán Borrend Adony nagykövete vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!