Adony

2014.07.18. 15:20

Veterán világtalálkozó

Perkáta - Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet is kiállított Tiszakécskén a Nemzetközi Veterán Kerékpáros Világtalálkozón.

Bogó Anikó

A színvonalas programokat kínáló világtalálkozó már június 25-én elkezdődött: rövid és hosszú távú versenyeken vehettek részt a kerékpárosok. A tiszakécskei iskola tornatermébe az ,,Időutazás a magyar utak kerékpárjaival című kiállítás volt megtekinthető a világtalálkozó ideje alatt, ahol több mint száz különleges, veterán kerékpárt láthattak az érdeklődők. Kuriózumként pénteken, egy régi kerékpárokból és alkatrészekből álló börze volt a városi piactéren.


Halápi Sándor főszervező elindítja a régi kerékpárok felvonulását (Fotó: Bogó Anikó)

A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet is csatlakozott a programhoz: egy szabadtéri kiállítást rendeztek be, szebbnél- szebb régi pénzekkel, oklevelekkel, használati eszközökkel és kellemes zenével várták a látogatókat. A hangulatos este a hagyományos Szent Iván-éji rendezvénnyel zárult, kiváló kulturális, családi programokat kínálva mindenkinek.

Szombaton délután nagy városi program volt, amely kíváncsiskodók tucatjait vonzotta a helyszínre: a kerékpárosok felvonulta a településen, a résztvevők a saját országuk kultúrájának megfelelő korhű öltözékben kerékpároztak végig a város utcáin. A több száz biciklis színpompás felvonulása méltó zárása volt a rendezvénynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!