Adony

2013.10.20. 18:20

Az adonyi svábok bálja

Adony - Minden év őszén megrendezik az adonyi sváb bált az idén október 18-ra esett ez a jeles nap.

Pekarek János

Ismét nagy siker volt a szombati adonyi sváb bál! A kisváros hagyományos nemzetiségi összejövetele ezúttal is úgynevezett batyus bál volt azaz az enni- és innivalóról minden vendég maga gondoskodott.

A jó hangulat is nagyrészt a vendégseregen múlott de abba már mások is beszálltak. Így például az adonyi német nemzetiségi művészegyüttesek is, mint a Rozmaring együttes tánckara. A bál nyitó tánca is az ő produkciójuk volt, és bízvást elmondható, hogy azzal más bálokon is megállták volna a helyüket.

Az adonyi német nemzetiségi önkormányzat rendezte sváb bál arra is jó alkalmat ad, hogy a nemzetiségi munkában érdemeket szerzett emberek munkáját elismerjék.

Szabó Ferencné, a nemzetiségi önkormányzat elnöke

 

Az idei sváb bálon kitüntették a német nemzetiségi önkormányzat elnökét, Szabó Ferencnét, aki fáradhatatlanul szervezi a közösséget, és és igyekszik fenntartani a a nemzetiségi hagyományokat. Ő vezeti például az adonyi óvodában a német nyelvoktatást is.

Ugyancsak elismerték a település korábbi polgármesterének, Iglódi Istvánnak az érdemeit is a sváb bálon.

A kitüntetések után pedig nem maradt más hátra, mint hogy a soknemzetiségű városka legszebb napjaihoz hasonlóan minden bálozó jól érezze magát a hagyományőrző pilisi SwabenKraft zenekar muzsikájára. Megtörtént!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!