Aba

2016.10.20. 18:00

Mik a közeljövő tervei? - Nyolcadszor is nyert a választáson, ez mutat valamit

Aba - Időközi választásokat tartottak a kisvárosban. Kossa Lajos újraválasztott polgármestert kérdeztük a jövőről.

Tribolt Lajos

- Október 2. a demokrácia igazi ünnepe volt Abán, 1990 óta most vettek részt a legtöbben a helyi választásokon. Havan százalék feletti részvétel mellett az általam ismertetett világos és számonkérhető program egyértelmű többséget kapott a közösségtől, a programot felvállaló csapat tagjai közül 5 fő került be a 6 fős képviselő-testületbe, egy jelölt pedig a hetedik legtöbb szavazatot kapta - mondja Kossa Lajos.

Kossa Lajos, ismét megválasztott polgármester Fotó: Koppán Viktor

- Történelmi pillanatnak is részesei lehettünk, résztelepüléseink, Belsőbáránd és Bodakajtor 1990 óta első ízben jutottak a választók akaratából közvetlen képviselethez a testületben. Köszönhető ez annak is, hogy minden ellenkező híreszteléssel ellentétben az elmúlt két évben is a közösségért érzett felelősséggel tettük a dolgunkat, többek között ékesen bizonyítja ezt az ebben az időszakban átadott kilenc - többszáz millió forint értékű - fejlesztés, és Aba jövőjének megalapozását jelentik azok a pályázatok is, amelyeket előkészítettünk és határidőben benyújtottunk több mint kétmilliárd forint összértékben. Ezek a teljesség igénye nélkül: ivóvízminőség-javító program, az óvoda régi épületének teljes felújítása és bővítése bölcsődével, a közösségi ház és a Fórum étterem felújítása, közterületek és zöldfelületek megújítása, szociális bérlakások építése, az Etele téri tó kialakítása, a burkolatlan utcák egy részének aszfaltozása, új közvilágítási lámpatestek és térfigyelő kamerák felszerelése, konténergarázs a polgárőrség számára, gyakorlati oktató épület közmunkások részére, a kerékpárút bővítése, tornacsarnok építése, új városközpont kialakítása, az abai és a bodakajtori orvosi rendelő épületeinek a felújítása, a hátrányos helyzetű családok és munkanélküliek segítése képzési és közösségi programok megvalósításával, a Sárvíz technológiai park létrehozása Bodakajtoron, szabadidős sportpark kialakítása Abán és Belsőbárándon.

Az abai önkormányzat épülete, ahol a kormányhivatal kirendeltsége is működik, illetve a rendőrkapitányság is itt kap helyet.

- Jelenleg folyik a Nádor- csatorna kármentesítése és rehabilitációja, pályázatot készítünk elő az Aba - Seregélyes összekötő út megépítésére, s lezárulhatnak a tárgyalásaink Székesfehérvár önkormányzatával a repülőtéri ingatlan értékesítésével kapcsolatban - mondta az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!