Aba

2015.10.01. 17:13

A képviselő kifakadt, a polgármester válaszolt

Aba – Pró és kontra a testületen belül, immár nem először.

Tribolt Lajos

Megkereste lapunkat Mikula Lajos önkormányzati képviselő, aki nyíltan a polgármester és támogatóinak ellenzékének számít. Elmondta, hogy szinte csak rendkívüli üléseket tartanak, egy nappal előbb kapják meg meghívókat és nincs lehetőségük, hogy más témában is elmondják véleményüket. Egy háromnapos hétvégi rendezvényről csak szerdán értesült a képviselő, aki a mai napig nem tudja, milyen forrásból finanszírozták mindezt. Kifogásolta, hogy a pénzügyi, ügyrendi és fejlesztési bizottság a jogszabályok ellenére nem tűzte napirendre a tagként írásban benyújtott témáit.

Természetesen megkerestük a polgármestert is, akitől a következő írásos választ kaptuk: – „ A képviselő úr által felvetett problémák valósak, azonban ezek eredendően arra vezethetők vissza, hogy Mikula Lajos tevékenysége köszönőviszonyban sincs az egy évvel ezelőtt az abai polgároknak tett ígéretével, amely szerint, bár Budapesten él több mint 20 éve és nem is tervezi a hazaköltözést, ennek ellenére „vissza szeretne adni valamit abból, amit a szülőfalujától kapott." Tevékenységének középpontjában a félelem-, gyűlölet- és feszültségkeltés áll, amely eszköztárba az augusztus 4-i testületi ülést követően bekerült a véleményt megfogalmazni merő polgármester megfenyegetése is részéről. Felelős választott vezetőként kötelességem e romboló hatásoktól lehetőségeimhez mérten megvédeni a közösséget."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!