Vörösiszap

2010.12.17. 08:35

Vörösiszap: 155 millió forintot fizettek ki a károsultaknak

A Magyar Kármentő Alapba beérkezett több mint 1,6 milliárdból 155 millió forintot fizettek ki a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, a lekötött pénzhez bármikor hozzáférhetnek - mondta Lasztovicza Jenő, a Kármentő Bizottság elnöke az MTI-nek.

MTI

Lasztovicza Jenő elmondta, hogy a pénzek felhasználását a vonatkozó kormányrendelet részletesen meghatározza, a források legnagyobb részére az újjáépítést követően, jövő tavasszal lesz szükség. Hozzátette: jó gazda gondosságával kezelik a pénzt, amely így tovább kamatozik.
   
"Nem igaz, hogy ülünk a pénzen, a lekötött részhez bármikor hozzáférhetünk" - mondta az elnök.
   
Lasztovicza Jenő hangsúlyozta: az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportja október vége óta folyamatosan tárgyal a károsultakkal, de 80 család még nem tudott dönteni arról, hogy új vagy használt lakásba költözzön.
   
"Mi nem erőszakolhatunk ki döntést a károsultakból, ha nem döntenek, mi nem tudunk segíteni" - mondta az elnök. Hozzátette: eközben a média bennünket vádol azzal, hogy nem csinálunk semmit.
A vörösiszap-katasztrófa károsultjainak közvetlen támogatásáról eddig már kétszer döntött a bizottság, a sérültek és a vállalkozások is kaptak támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!