Videoton

2014.05.02. 17:45

A Videoton szombaton a Honvéd vendége lesz

Székesfehérvár – Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában szombaton a Budapest Honvéd vendége lesz a Videoton FC. A mérkőzés 14 órakor kezdődik a Bozsik Stadionban.

Bobory Balázs

Menni kell a Videotonnak tovább, a csapat nem térhet le arról az útról, amelyet az elmúlt hetekben megtalált, nem tévedhet el megint.

A fehérváriak az elmúlt két bajnokijukon, Újpesten és Felcsúton is magabiztosan futballoztak és nyertek, a jobb hangulathoz pedig a Debrecen elleni Ligakupa-siker is kellett.

A Vidi a bronzéremért harcol, meg kell kaparintani a medált, különban a csapat lemarad a nemzetközi kupaszereplésről. A piros-kékekre nehéz feladat vár szombaton.

Nem azért, mert a vendéglátó Budapest Honvéd bombaformában lenne, sőt...

Vinícius ismét a Videoton védelmének biztos pontja lehet. Fotó: Tósoki Attila

A kispestiek az elmúlt hetekben sorban szedték össze a vereségeket, amelynek következményeként lemondott a gárda olasz vezetőedzője, Marco Rossi, aki egyébként korábban sikeres időszakot töltött a fővárosiaknál.

Egy edzőváltás mindig változásokat eredményez, az is benne van esetenként a pakliban, hogy motiváltabbak, sikeréhesebbek lesznek a futballisták és valósággal szárnyakat kapnak az új impulzusoktól,

Mi azonban nem hinnénk, hogy a Honvédnál ez lenne a helyzet, hiszen Rossi remek szakember, akit elfogadtak, tiszteltek a játékosai. Ráadásul a piros-feketék nem „külsős" szakemberrel pótolják a távozó olaszt, helyét ideiglenesen a Honvéd második csapatának trénere, Simon Miklós veszi át.

Hogy a Honvéd szombaton melyik arcát mutatja, még kérdés, de talán a Videoton játékosainak nem is ezzel kell foglalkozniuk, hanem saját futballjukkal. A piros-kékek mestere, José Gomes az elmúlt hetekben ráérzett, hogy érdemes két belső ékkel, Zé Luissal és Nikolics Nemanjával támadni, ez pedig minőségi fordulatot jelentett a fehérváriak játékában.

A győzelmi kényszer ugyanúgy megvan, mint eddig a szezonban, a Videotonnak meg kell szereznie a harmadik helyet a bajnokságban, ehhez nyerni kell Kispesten.

A Videoton várható kezdőcsapata szombaton: Calatayud – Brachi, Juhász, Vinícius, Stopira – Álvarez, V. Gomes, Sándor, Haraszti – Nikolics, Zé Luis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!