Videoton

2014.09.12. 14:05

Veretlen csapatok csatája: az Újpest látogat a Videoton FC otthonába

A labdarúgó NB I 7. fordulójában az Újpest FC látogat a Videoton otthonába. A mérkőzés vasárnap, 16.30-kor kezdődik.

Bobory Balázs

Veretlenek rangadója.

Hangzatos a felvezetés, ám a Videoton és az Újpest eddigi teljesítménye között azért jelentős a különbség. A tabellára pillantva pontosan nyolc pontnyi.

A piros-kékek eddig mind a hat mérkőzésüket megnyerték, míg az Újpest kétszer hagyta el győztesen a pályát, négyszer döntetlenezett. Tény, nehéz legyőzni a lilákat.

Sokan megpróbálták már, de Gyurcsó Ádámot (pirosban) nehéz utolérni ebben a szezonban  (Fotó: Molnár Artúr)

A remélt siker egyik letéteményese lehet Gyurcsó Ádám lehet, aki két góllal és nyolc gólpasszal vezeti az NB I kanadai táblázatát, és nagyszerű formában futballozott a szezon elején. A szélső az északírek elleni válogatott mérkőzésen is kezdő volt, sok sikerélménnyel nem gazdagodott.

- Muszáj túltenni magamat a kudarcon, hiszen a klubomban sorozatban következnek az újabb feladatok - mondta a Videoton játékosa. Megviselt a vereség, ahogy a társaimat is, nem számítottunk rá, hogy pont nélkül maradunk az északírek ellen, pedig még mindig úgy gondolom, hogy erősebbek vagyunk náluk. Ezt az elveszített három pontot valahol vissza kell hozni, mondjuk a következő mérkőzésen, Bukarestben, bár pokoli nehéz dolgunk lesz.

Természetesen azt Gyurcsó Ádám is tudja, hogy a nemzeti csapat feladatain ráér gondolkodni, most számára is a legfontosabb a Videoton jó szereplése.

- Sikerült a rajt, de nem szabad túl korán következtetéseket levonni. Nem akarok már a múlttal foglalkozni, de az előző bajnokságban ígértünk fűt-fát, aztán láttuk, mi lett a vége. Most lépésről lépére kell haladnunk, többek között a szurkolóink felé is van törlesztenivalónk. Az ellenfeleink biztosan nem örülnek a sikerszériánknak, amely remélem az Újpest ellen sem szakad meg. Ezt a hazai mérkőzést még mindenképpen be kell húznunk, aztán bizonyíthatjuk, hogy idegenben is erősek vagyunk.

Gyurcsó Ádámot az előző szezonban szinte jegelte José Gomes, a nyártól azonban szárnyakat kapott, a Videoton kulcsembere lett.

- Az elmúlt hetekben többször is elmondtam már, mennyire fontos a bizalom. Joan Carrillo bízik bennem, még akkor is, ha gyengébben megy a játék. Volt ilyenre is példa, Nyíregyházán nem jöttek össze a dolgok, azonban a vezetőedző leült velem, megbeszéltük a hibákat és a következő meccsen is kezdőként játszhattam.

Nagy meglepetés lenne, ha vasárnap, az Újpest ellen Gyurcsó nem lenne a kezdő tizenegy tagja, a szélső tudja, nehéz lesz legyűrni a lilákat.

- Nagyon figyelnünk kell, az Újpest védői és a középpályások is szeretnek fellépni a támadásokhoz. Le kell hozni nulla kapott góllal a mérkőzést, gólt pedig rúgni fogunk, ebben biztos vagyok. Nehéz mérkőzés lesz, a győzelem a legfontosabb!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!