Vasak randevúztak Sárszentágotán

2018.09.06. 20:00

Nincs egyesületük, klubjuk, de a motorokat nagyon szeretik

A Búcsú téren nem búcsúzkodtak, hanem istenhozzádot mondtak társaiknak, és régi barátokként üdvözölték egymást a szelíd motorosok. Immár negyedik alkalommal. A pöttöm Bence és a fruskák apa Pannóniájára kucorodtak, a veresegyházi Udvardy Tibor Trike 1600-as cirkálóját sokan megcsodálták.

V. Varga József

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Sárszentágotai Motoros Találkozó

Úgy mondták a szervezők: nincs egyesületük, klubjuk, de a motorokat nagyon szeretik, s ennyi elég is, hogy a vasak randevúja összehozza a népeket és a gépeket. Vagy nyolcvanan regisztráltak a rekkenő hőségben, a motor szépségversenyt öt kategóriában hirdették meg. A motoros felvonulás laza tempóban járta végig a falu utcáit, a templomnál Bognár Károly atya áldotta meg a karavánt.

A vacsora alatt is szólt a rock

Negyedik alkalommal rendezték meg a faluban a Sárszentágotai Motoros Találkozót, amelyre sokan érkeztek szerte a megyéből. A zsűri a kétkerekűek között forgolódott, jól fogyott a lángos, a frissítő, a nézelődők ámultak és bámultak, a bennfentesek meg félszavakból is értették egymást. Motorosok és talpasok szkanderben is megmérkőzhettek, ugyanis a sárosdi karbirkózó bajnok, Barzsó Henrietta egy spontán viadalt is meghirdetett.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Évi Bébi – becézte magát a kálozi Szabó Éva Honda CBF 250-es kétkerekű, elegáns járművén. Női motor – kötötte az ebet a karóhoz. A Yamaha Drag Star csillogott-villogott, a fényezés és a krómozás is magáért beszélt. Hát még a szögekkel kivert oldaltáskák! Rock and roll! – tromfoltak a srácok. Mindenesetre megnyugtattak: a mutatóujjal és kisujjal formált szarv a gonosz átok elleni védelmet, illetve a rock szeretetét üzeni. A tekintetes ítészek a motor szépségversenyben a nagy és a kis motorokat, valamint az enduro krossz gépeket külön értékelték, mint ahogy a veterán vasak között is külön sorrendet állítottak föl.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Sárszentágotai Motoros Találkozót, melyre sokan érkeztek szerte a megyéből. A nézelődők ámultak és bámultak, a bennfentesek félszavakból is értették egymást
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Íme, az eredmények, nagy motor szépség: 1. Honda Shadow 750, Kállai Tamás, Nádasdladány; 2. Yamaha Drag Star 1001, Szládicsek József, Sárkeresztes; 3. Honda CBR 600 RR, Nagy Tamás, Aba. Nagy motor veterán: 1. Pannónia (piros), Vízvári József, Kőszárhegy; 2. Pannónia (fekete), Kéri István, Sárszentágota; 3. MZ, Bánsági László, Székesfehérvár. Kis motor szépség: 1. Simson SB 51, Sebestyén Fanni, Sárszentágota; 2. Honda 50, Molnár László, Aba; 3. Keeway Jakt, Papp Zsolt, Kisláng. Kis motor veterán: 1. Simson, Ecseki József, Sárkeresztúr; 2. Simson, Sebestyén Ferenc, Sárszentágota; 3. Daegu, Németh Róbert, Sárbogárd. Enduro krossz: 1. Rieju 50, Varga Balázs, Sárkeresztúr; 2. Yamaha, Ecseki Balázs, Sárkeresztúr; 3. Aprilia RX, Paudics Balázs, Sárszentágota. Különdíj: Trike 1600, Udvardy Tibor, Veresegyház. A felvonulás a falu utcáit járta végig a polgárőrség felvezetésével, még maga a polgármester, Sebestyén Zoltán is segédkezett az akcióban.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Visszaérkezve aztán könnyű vacsora várta a kompániát: a lányok-asszonyok igazi magyaros lecsóval és süteménnyel kínálták a férfiembereket, de minden vendéget is. Siák Gáborné, Nóra, a Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezetének elnöke a szövetség budapesti, szeptember 29-ei motoros felvonulására invitálta a találkozó résztvevőit. Amint megtudtuk: minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja. A liga a hónap nyitórendezvényeként a fővárosban motoros felvonulással hívja fel a figyelmet a betegségre és a szűrés fontosságára. Gyertek minél többen! – tette hozzá Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!