fejlesztés

2018.01.03. 17:30

Enying vidékfejlesztési pályázatokon indult

Az aktuális vidékfejlesztési pályázatokról a Mezőföld Helyi Közösség Egyesület révén tájékozódott a képviselő-testület.

V. Varga József

Fotó: Látványterv

A képviselő-testület legutóbbi ülésén három vidékfejlesztési pályázat benyújtásáról határozott – tájékoztatta lapunkat Viplak Tibor polgármester. A Nonprofit szervezetek támogatása, eszköz és beszerzés, kiadványkészítés támogatása elnevezésű pályázaton egy Enyingről szóló történelmi kiadvány készítésére. A Szabadidő eltöltésére alkalmas terek, rehabilitációs terek kialakítása, meglévők fejlesztése elnevezésű pályázaton közösségi tér és játszótér kialakítására. A települési közbiztonság növelése, új térségi kamerarendszerek kialakítása, meglévők fejlesztése elnevezésű pályázat keretein belül a Zöld város pályázat akcióterület négy helyszínének kamerával történő megóvására.

A grémium megismerte és elfogadta a polgármester és az önkormányzati képviselők munkáját, illetve beszámolóját, melyben a lakossággal történő kapcsolattartásukról adtak számot.

Megújul az enyingi városközpont, a főtér Fotó: Látványterv

A testület elfogadta az Enying Mikrokörzeti Szociális és Gyermekjóléti Intézményi Társulás 2017. évi működéséről szóló tájékoztatót.

Meghatározták az önkormányzat 2018. évi belső ellenőrzési tervét, mely a többi között a 2017. évi éves összefoglaló jelentés ellenőrzését, az Enyingi Egyesített Szociális Intézmény működésének és gazdálkodásának átfogó ellenőrzését, az önkormányzat 2017. évi zárszámadási rendeletének vizsgálatát, továbbá a bölcsőde, a művelődési ház és a könyvtár ellenőrzését tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!