Finomságok

2018.02.25. 15:30

Sikert aratott a tepertős pogácsa a bodajki versenyen

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a kisváros önkormányzata szombaton a pogácsa és borversenyt.

B. Kiss László

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A pogácsák mezőnyében 39 finomság versengett, s 31 bormintát adtak le a bodajkiak. Három-három tagú bírálóbizottság zsűrizte a pogácsákat és a hegy levét, a boros grémiumnak Varga Máté, a Móri Borvidék Hegyközsége elnöke volt a vezetője. A rendezvényt, amelyet több fellépő is színesített, nagy érdeklődés kísérte. A két zsűri több arany, ezüst és bronz minősítést adott ki mind a pogácsák, mind a borok esetében.

Fotós: Koppán Viktor Dávid

Két különdíjat is odaítéltek, miként arról Kovács Réka művelődésszervező lapunkat tájékoztatta. Janus Józsefné szilvapálinkás-tepertős pogácsájáért, Winkelman Balázs otelló boráért részesült a különdíjban. Az eredményhirdetést megelőzően a kisváros polgármestere, Wurczinger Lóránt is köszöntötte a jelenlevőket, az elöljáró a minősítések, illetve a díjak átadásánál is közreműködött.

Fotós: Koppán Viktor Dávid

A szombati nap bebizonyította, hogy megőrzésre érdemes hagyományt sikerült teremteni Bodajkon a pogácsa és borversennyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!