Vértesalja

2010.04.29. 02:27

Íjászok vadásznak a sípályán

Bodajk - Különleges szórakozást ígér a szombaton, a sípályán megrendezendő három dimenziós íjászverseny, ahol nem céltáblára, hanem vadra lőnek a versenyzők. Na, nem élőre.

B. Kiss László

Nem csupán az íjászat kedvelőinek kínál izgalmat a május elsején, 9 óra 45-kor kezdődő bodajki íjászverseny. Tekintettel arra, hogy a rangos megmérettetést kézművesek kirakodóvásárával is összekapcsolják, a program az egész család számára kínál néznivalót. A sípályán megrendezendő verseny különleges szórakozást kínál azáltal, hogy a résztvevők nem céltáblára, hanem az erdő vadjait élethűen megformázó célokra lőnek. A szervező a polgárdi székhelyű Idegfeszítők Társasága, akik azonban a megye több településén - így Bodajkon is - tartanak edzéseket - tudtuk meg az alapítótól, Rátkai Szilvertől. A természetes környezetükben elhelyezett célpontok között lesz róka, borz, vaddisznó és szarvas is. A 24 cél levadászása 3,5-4 órát is igénybe vesz. A verseny megrendezését a város önkormányzata támogatja, abban a reményben, hogy az egyszer esetleg akár nemzetközi versennyé is kinőheti magát - mondta el Oszlánszki Zsolt polgármester. Aki akarja, az maga is kipróbálhatja szombaton az íjazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!