Vértesalja

2009.04.23. 02:28

Jubilált az alcsúti sportcsarnok

Alcsútdoboz - Tíz évvel ezelőtt adták át a település új sportcsarnokát, amely sokkal többnek készült, mint egyszerű iskolai tornaterem. Közösségi központnak szánták.

S. Töttő Rita

Szerencsés ingatlanüzletnek köszönheti az alcsútdobozi sportcentrum a létét. Tizenegy évvel ezelőtt kapott a helyi önkormányzat a tsz adótartozása fejében egy értékes ingatlant, amelyen a település vezetése hamar túl is adott, hiszen a községnek akkorra már nem volt kultúrháza. Az egyház ugyanis visszakérte régi tulajdonát, amelyet Alcsútdoboz kultúrházként használt.

Szerencsére sikerült jó pénzért eladni a területet - emlékezik vissza az akkori eseményekre Tóth Erika, kulturális menedzser - s abból az összegből, valamint némi pályázati forrásból felépíteni a csarnokot. Az iskolának nem volt tornaterme, a településnek pedig művelődési háza - ezért azt gondolták, hogy egy olyan közösségi teret hoznak létre, ahol mindkét funkció jól megfér egymás mellett. Az építkezés 1998-ban kezdődött el, s 1999-re épült fel. Tóth Erika hangsúlyozta: semmiféle állami pénzt nem kaptak a beruházásra.

Az elmúlt tíz évben rengeteg minden történt a csarnok falain belül, legutóbb például születésnapi gyertyát fújtak, természetesen az épület fennállásának 10. évfordulójára. De történik itt más is: tornaórák, gyerekszakkörök, helyi egyesületi tevékenységek, utánpótlásmunka, heti két alkalommal női futball, szabadidős sportesemények, női torna, a néptánccsoport edzése, babaringató foglalkozás, hobbigyűjtemény és kerti termény tárlat, helyi alkotók kiállítása - hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

Persze tíz esztendő nagy idő, sok esemény, emlék és tapasztalat elfér benne, s nem csak az alcsútdoboziak, de a térség több településének örömére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!