Velence

2013.04.15. 05:44

Sörédi Imre emlékérmes

A képviselő- testület 1992-ben alapította a Velencéért Emlékérmet, amelyet évente annak adnak át, aki tetteivel, támogatásával a város és lakóinak érdekében tevékenykedett.

Kovalcsik Katalin

Az emlékérmet minden évben a március 15-én megtartott ünnepségen adják át a kitüntetettnek. A képviselők az idén – a város több lakójának ajánlásával – Sörédi Imre esperesnek ítélték az emlékérmet. Imre atya majd két évtizedig szolgált Velencén, előtte Sárbogárdon, Bakonysárkányban, Móron teljesített szolgálatot. Velencén 1992. karácsonyán kezdte szolgálatát. A városban jó szándékú, gondoskodó, segítőkész emberként, papként ismerte meg a közösség.

Őszinte, nyílt kapcsolata volt a település lakóival, melynek fejlődését az önkormányzattal közösen fontosnak tartotta. Az esperes a március 15-i ünnepségen meghatottan vette át a Velencéért Emlékérmet Oláhné Surányi Ágnes polgármester asszonytól.

 



Sörédi Imre az emlékérmes és Oláhné Surányi Ágnes (Fotó: Somhegyi Béla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!