SÉTA

2018.12.02. 07:10

Tökéletes világ

Sokan nincsenek megelégedve azzal a hellyel, ahol élünk. Mit is tehetnénk az ellen, hogy ez a vélemény megváltozzon?

Elég, ha önmagunkat adjuk

Forrás: Pixabay

Számomra a tökéletes világ azt a helyet jelenti, ahol mindenki tud elérni valamilyen sikert. Versenyeken, munkahelyen, iskolában vagy a magánéletben, azaz a mindennapjainkban. Nincs olyan ember, aki ne örülne egy jó eredménynek. Ha valaki keményen dolgozik, igenis jár neki az elismerés.

Mikor sok gyakorlást és időt vesz igénybe egy felkészülésem, elvárom, hogy úgy teljesítsek, ahogy elterveztem. Természetesen ez nem sikerülhet mindig, mert nem születtem tökéletesnek. Lehet úgy a világ hibátlan, ha mi nem vagyunk azok? A Földön annyi gonoszság van, amit nem mindig értünk meg. Mégis az elkövetők mi vagyunk. Egy tökéletes világban ennek nincs helye. Ellenben, ha minden jó lenne, nem szenvednénk hiányt semmiben, és még dolgoznunk sem kéne, egyszerűbb lenne? Esetleg még nehezebb? Véleményem szerint rosszból mindig lehet csinálni jót, jóból még jobbat. De valamit, ami tökéletes, lehet-e még magasabb szintre emelni? Ennyi hibával is lehetnénk jobb emberek, de ehhez az kell, hogy mi is akarjunk azokká válni.

Megfogadjuk újévkor, hogy akkor idén nem beszélünk majd csúnyán, többet foglalkozunk másokkal, és odafigyelünk az új, egészséges étrendünkre. Ettől nem leszünk tökéletesek. Követhetjük az új divatot elveszítve saját stílusunkat, mert minél inkább hasonlítunk egy menő és gazdag színészre, annál jobban be tudunk majd illeszkedni egy új közösségbe, de ettől nem leszünk tökéletesek. „Megváltozom, hogy másoknak megfeleljek.” Ez a mondat rengeteg ember fejében megfordul. Az viszont nem jut eszükbe, hogy „Miért nem felelek meg másoknak úgy, ahogy vagyok?”. Nem magunkon kell változtatnunk ahhoz, hogy elérjünk egy célt. De ha megdolgozunk azért a célért, akkor sikeres és boldog emberekké válhatunk.

Elég, ha önmagunkat adjuk
Fotó: Pixabay

Én még nem tudhatom magam mögött az életet, nem vagyok tapasztalt, de igyekszem azzá válni. Minél többet teszek valamiért, annál jobb leszek, ez pedig előre visz majd a jövőben. Meg kell találnunk, hogy miben vagyunk tehetségesek, és ha megvan, akkor fektessünk bele még több energiát, hogy kiemelkedhessünk a többiek közül. Mert drága ruhákat bármikor lehet venni, de lehetőség nem mindig adódik. Ha viszont azt a lehetőséget megragadjuk, és megmutatjuk magunkat a világnak, egyre többen követik majd a példánkat. Nem kell híresnek lennünk azért, hogy mások elfogadjanak. Elég, ha önmagunkat adjuk, mert mindenki kapott egy pótolhatatlan ajándékot. Ez pedig nem más, mint a személyiségünk, amiből nincs még egy. Meg kell óvnunk képességeinket, építenünk kell a jövőnket kisebb-nagyobb akadályok árán is. Nem szabad feladni, harcolni, küzdeni kell. Mindezt a sikerért és a kiérdemelt dicsőségért.

Talán tökéletes világ mégsem létezik, de mindenkinek megvan a saját kis univerzuma, ahol ő a Teremtő, ő hozza a döntéseket, és ő irányítja a dolgokat, amik ebbe a kis térbe tartoznak. Mindenkinek más. Tágítsuk a mi kis terünket, legyünk nyitottak és őszinték, és mások segítségével, közösen nézzünk szembe a jövőnkkel, hogy egy új, megérdemelt, sikerekben gazdag világot teremthessünk.

Verő Johanna, Vasvári Pál Gimnázium 10. D, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!