SÉTA

2018.12.31. 07:05

Egy kis mozgás senkinek sem árt

A karácsony szeretettel, örömmel és ízekkel is teli ünnep. Az ünnepi asztalon megjelenik minden, mi szemnek, szájnak ingere.

Akinek eddig is fontos volt a mozgás, annak az ünnepi időszak sem lehet akadály

Forrás: shutterstock

Valljuk be, ki ne szeretné a töltött káposztát, a halászlevet, na és az a sok finom sütemény is csak úgy kacsintgat ránk. Bár előfordulhat, hogy ezeket már csak a szemünk kívánja. A megmaradt bejgli, az utolsó adag harcsapaprikás azonban már nem maradhat meg. A lakoma láttán nem nehéz bűnbe esni, ennek eredménye hamar meglátszik rajtunk. A többnapos otthonlét sem tesz jót alakunknak, hisz mindenki a fáradalmait piheni ki, s kerüli az aktív mozgás minden formáját. Ezáltal könnyen felszaladhat az emberre három-négy kiló.

Akinek eddig is fontos volt a mozgás, annak az ünnepi időszak sem lehet akadály
Fotó: shutterstock

Érdemes tehát kerülni a felesleges kalóriabevitelt, s egy kis sportot, valamilyen mozgást vigyünk bele ebbe a pár napba! Akinek eddig is élete szerves részét képezte a mozgás, annak a karácsony sem lehet akadály. Ilyenkor együtt a család, s vannak, akik mégsem tudják, hogy mivel töltsék el az estéiket. Nos, egy félórás torna, amely szórakoztató és hasznos is, nem árthat senkinek. Az ilyen programok általában összehozzák az egész családot, és mindenki nagyon jól szórakozik közben.

 

Bóna Dóra 10. b

Tóparti gimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!