Vélemény

2022.01.10. 20:13

Akkor most ki is zsidózik?

A minap véletlenül a Klubrádió hullámsávjára tekertem rádióm kereső gombját. Egy idős férfi beszélgetett Bolgár Györggyel, „a mi drága jó Bolgár urunkkal”.

Nédó Géza

Az idős férfi megkérdezte a rádiósok gyöngyétől, tud-e arról, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, zsidózott egy tv-riportban. 

Bolgár György azonnal átérezte a helyzet súlyosságát, s rögvest védelmébe vette a hódmezővásárhelyi polgármestert. (Mégis csak rosszul jönne ki, hogy az istenként tisztelt és szeretett miniszterelnök-jelölt antiszemita ügybe keveredne). A betelefonáló egy holokauszt-túlélő volt, aki csak a riporter nevére volt kíváncsi. Bolgár úr azonnal a segítségére sietett, s máris mondta, hogy az illető nem más, mint Bohár Dániel, a Pesti TV munkatársa.

Bolgár úr tovább magyarázta a betelefonálónak, hogy ez a Bohár nevű ember valójában nem is újságíró, hanem a Fidesz-kormány provokátora. Bohár kolléga bűne az volt, hogy kérdést mert intézni a jelölthöz: „Miért nevezi ostobának a határvédelmet és a rezsicsökkentést támogató magyarokat”? 

 

Konkrét választ nem kapott, ám riportalanya minősíthetetlen stílusban vette szájára a Fideszt és Orbán Viktort. Márki-Zay és egy elvbarátja egyből azt firtatta, hogy Bohár kitől kapja a fizetését? Márki-Zay rögvest meg is válaszolta a kérdést: egy melegházasságban élő, antiszemita, zsidó, homofób miniszterelnöki tanácsadótól kapja a pénzét. Az igazság kedvéért: Arthur J. Finkelstein, akire valószínűleg Márki-Zay gondolt, évekkel ezelőtt elhalálozott.

Bolgár úr tovább „okította” a betelefonálót. Azt mondta, hogy a Fidesz az igazi antiszemita, merthogy sorozatosan zsidózik. Soros György a Fidesz céltáblája, s ha valaki itt zsidózik, az csakis a Fidesz lehet. A betelefonálónak nem volt több kérdése…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!