SÉTA

2018.12.23. 07:05

Nem az a lényeg, hogy drága legyen!

Bizonyára mindenki szereti és várva várja a szeretet ünnepét. Ezzel én is hasonlóképpen vagyok, azonban ellentétes érzelmek is uralkodnak bennem.

Forrás: Pixabay

Ugyanis az ünnepeket megelőző egy-két hónapban rengeteget kell stresszelnem azon, vajon mindenkinek a megfelelő ajándékot adom-e? Vajon nem túl drága, vajon nem túl olcsó? Tetszeni fog neki?

Az anyagias ajándékok helyett inkább a kézzel készített apróságokat, vagy az ajándékcsomagokat preferálom. Ezek az ajándékok szerintem sokkal személyesebbek és hasznosabbak, nagyobb nyomot hagynak az emberben, mint egy-egy boltban megvásárolt kacat, arról nem is beszélve, hogy a megajándékozott illető tudja, hogy energiát és időt fektettünk abba, hogy örömet szerezzünk neki. Az idei ötletünk a barátnőmmel, hogy egymás családjait közösen ajándékozzuk meg oly módon, hogy dobozokba készítünk össze néhány kézzel készült dísztárgyat és olyan hétköznapi használati tárgyakat, amiből nincs elég, vagy bármikor kellhetnek, például kések, tálak vagy tálcák, terítők.

Én csak abban reménykedem, hogy nem kapok drága ajándékokat, ugyanis olyankor mindig úgy érzem magam, mintha tartozásom lenne. Abban is bízom, hogy idén sem felejti el senki, hogy a karácsony lényege a forró tea, a mézeskalács és az hogy egész család összejöjjön.

 

Pásztor Tamás 11.D

Széchenyi szakgimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!