Úrhida

2016.04.21. 17:37

A mozgás öröme - Falusi olimpia Úrhidán

Úrhida – Az önkormányzat harmadik alkalommal rendezett falusi olimpiát a szabadidőparkban. Valóban, mindent latba vetettek mottójuk szerint, mindenki megízlelhette a mozgás örömét.

V. Varga József

A családi és sportnap programjai sorában az olimpikonok eskütételét zenés bemelegítés követte, majd kezdetét vette a kispályás futballtorna, a mezei futás, és elstartoltak a válogatott olimpiai számok. Az iskolai színjátszók meseszövéssel készültek, az aprónépet kézműves sarok, lovagoltatás és kocsikázás várta, a barátság klub hölgyei sajtos, tejfölös lángossal, piros almával kedveskedtek a sokaságnak, ebédre gulyás rotyogott az üstben.

Az egyes állomások talányos elnevezésű versenyszámairól a fő hopmester, Soós Tamás önkormányzati képviselő lebbentette fel a fátylat. A Futrinka utca futásmérést takart, a tömött gömböc medicinlabda-dobást, a Szekér út talicskázást és rúdtartást, a szemtorna babszemezgetést és tűbefűzést.

A falusi olimpia győztesei: Major Balázs (nyomás, tömött gömböc, ugrifüles, agytorna); Ozsváth Péter (Futrinka utca, eszközös, konyhai praktikák); Eitel Judit (erőfeszítés, páros élet); Ozsváth Réka (erőfeszítés, célzás); Szabó Zoltán (Futrinka utca, Szekér út); Budai Izabella (szemtorna); Hámori Gabriella (felemelő); Kovács László (felemelő); Major Márk (muszklimozgató); Soós Barnabás (tömött gömböc). A legsportosabb család címet a Major család érdemelte ki.

A legsportosabb család az olimpiai serleggel: a szülők, Major Balázs és Budai Izabella, valamint a gyerekek, Zsófi és Márk (Fotó: V. Varga József)

A Sárrét mezei futóverseny győztesei: Halász Zoltán (gyermek), Magyar Alíz (felnőtt nő), Németi Szilárd (felnőtt férfi). Kispályás futballtorna: 1. Szedte-Vette, 2. Makk FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!