Vattacukorfelhő

2017.09.07. 09:26

Cirkusz az egész világ! – Mindenkiből kihozza a gyermeket ez a varázslatos közeg

Csillogó gyermekszemek, hatalmas vattacukorfelhők és a friss popcorn roppanása – igazi cirkuszhangulat volt tegnap 18 órától a Vásártéren, ahol a Magyar Nemzeti Cirkusz állította fel hatalmas sátrát.

Szanyi-Nagy Judit

f

Több gyermek már a műsor megkezdése előtt programot szervezett magának egy rögtönzött állatsimogatóval, ugyanis a produkcióban résztvevő tevék voltak annyira készségesek, hogy megengedték a kíváncsi gyermekkezeknek a simogatást – persze egy-egy finomabb fűszál ellenében.

Az izgalmak pedig a sátorban egyre csak fokozódtak.

- 12 perc múlva kezdünk – hívta fel a nézők figyelmét a műsorvezető. – Már csak tíz perc – tette hozzá csakhamar. Aztán a tágas, addig mindenféle színben pompázó sátor hirtelen teljesen elsötétült... És megkezdődött a csaknem kétórás, önfeledt szórakozás a nemzeti cirkusz varázslatos világában.

A Richter család üdvözölte a nézőket Fotó: TA

Neonfények, neonszínek és élőzene – ez az első, amit a kezdéskor megtapasztal az ember. Aztán persze sorra érkeznek a kiválóbbnál kiválóbb artisták, akik egészen az égig repülve, majd onnan ponyvára érkezve hozzák hangulatba a közönséget. Tegnap nagy sikert aratott még Rosi Hochegger is, aki kutyáival és lovával, Scouttal lépett fel a porondon. A közönségnek olyannyira tetszett a produkció, hogy azonnal vastapssal díjazta azt.

A világ minden pontjáról – Spanyolországból, Afrikából, Mexikóból, Írországból vagy Ausztriából – érkező vendégek a maximumot hozták: kiderült, hogy a pingponglabdát máshogyan is lehet használni, és az is, hogy a motorosok a levegőben is el tudnak végezni már-már akrobatamutatványnak számító elemeket. A rutinos cirkuszbajárók pedig mindent megkaptak: volt itt vicces bohócshow, díjnyertes és premier műsorszámok, de a sokak által kedvelt állatos produkciók is megjelentek. Kutya, ló, láma, zebra, teve, elefánt és zsiráf – nem egyszerű felsorolás ez: volt, hogy egyszerre harminckét állat volt a porondon.

Lovas akrobatika Fotó: TA

A hangulat csakhamar a tetőfokára hágott, hiszen tegnap még az ifjú akrobata, René Casselly születésnapját is megünnepelte a közönség egy triplaszaltós műsorszám után – melyet persze az akrobata végzett el. – A lovak! És ó, a motorosok! Na, azok nem voltak semmik! – összegezte élményeit a cirkusz után egy kisfiú a nagymamájának. Nem mellesleg a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központból kétszáz gyermek is részt vett a tegnapi premieren, a Fejér Megyei Hírlap jóvoltából.

A cirkusz szeptember 6. és 10. között lesz a városban. Hétköznapokon 18 órától, szombaton 15 és 18 órától, míg vasárnap 11-kor és 15 órakor kezdődik a show.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!