Székesfehérvár

2013.09.02. 08:14

Vargha Tamás államtitkár nyitotta meg a tanévet az Árpád Szakképzőben

Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Fejér megye első olyan tanintézménye, ahol már érettségizni lehet honvédelmi ismeretekből.

Tihanyi Tamás

A tanévnyitón Vargha Tamás államtitkár is köszöntötte a diákokat. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tanévnyitó beszédében először arra emlékeztetett, mennyire büszkék voltak mindig a fehérváriak arra, hogy Székesfehérvár iskolaváros.

Hozzátette, ma sincs ez másként, amikor tanévnyitó ünnepséget tart az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, amelynek elődje 130 esztendeje nyitotta meg kapuit. „Új tanév kezdődik, amely sok változást hoz, mert megkerülhetetlen feladattá vált a magyarországi iskolarendszer átszervezése, amely a tanárok és a diákok érdekét szolgálja”, fogalmazott a politikus.



Beszélt arról is, hogy az Árpád Szakképzőben fontos törekvés a hazafias nevelés, ezért folytatódik a Katonasuli program. Ábrahám Róbert igazgató hangsúlyozta, az idén 130 éves iskolában mindig építettek a múltra, a hagyományokra. Az intézmény elődjében egykor 60 szakmát tanultak a diákok, s bár ma ez a szám szerényebb, azért vannak komoly eredményeik.

Jövőre például rendészeti osztályokban kezdődhet meg a képzés, s az idei a harmadik olyan esztendő, amikor érettségizni lehet honvédelmi alapismeretekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!