Székesfehérvár

2016.11.09. 21:15

Az Ybl Miklós Gimnázium legsikeresebb osztálya volt

Székesfehérvár - Meghitt ünnepélyes találkozót tartottak november 6-án a Hotel Magyar Királyban-tudósította lapunkat Lakócsai László.

Az Ybl Miklós Gimnázium azon 4. osztálya tartotta 50. éves érettségi találkozóját, amely az első - és a tanári kar véleménye szerint - legsikeresebb osztálya volt az intézménynek. 1962-ben 48, 14-15 éves diák kezdte tanulmányait a József Attila Gimnázium I. E. humán osztályában Torma Károly (matematika-fizika) irányításával.

Baboss Csabáné (történelem), Kammel Éva (testnevelés), Szűcs Sándor (fizika) tanárok voltak jelen a találkozón

A másodikat Majorovits Margit tanárnővel kezdtük. 1964. júniusi évzáron tudtuk meg, hogy a 3. évet már Ybl-s diákokként kezdjük, de az átadás késett, így ezt végül még a Józsefben jártuk Tóth Károly (magyar-latin) vezetésével.

A IV. osztályt végre az új iskolánkban kezdhettük, 2 hétig takarították a diákok az új épületet, hogy megkezdődhessen a tanítás. Végül 34-en érettségiztünk le, nagy tudású, széles látókörű tanáraink voltak, ez is közre játszott abban, hogy 30-an továbbtanultak az osztályból, s lettek a szakmájukban országosan, egyes esetekben külföldön is elismert szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!