Székesfehérvár

2014.09.29. 05:55

Példát, hitet adtak a nyugdíjas orvosok

Székesfehérvár - Tizedszer tartottak találkozót Fejér megye nyugdíjas orvosai. A jubileumi szenior orvostalálkozón idén is kiosztották a Szent Márton emlékérmet.

J. Mező Éva

A találkozók szervezésével a Magyar Orvosi Kamara székesfehérvári szervezete az országban egyedülálló módon törődik nyugdíjas korba lépő pályatársairól. A vasárnapi ünnepségen találkozott a múlt, a jelen és a jövő generációja. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója orvostanhallgatók tájékoztatásáról érkezett a találkozóra, és mutatta be képek és számok tükrében az intézmény jelenlegi állapotát egykori tanítómestereinek.

Az idei díjazottak: Doktorits Béla traumatológus, Kerkuska László sebész, traumatológus, Mráz János, Szabolcsi István patológus, Szakonyi Éva szemész, Szász János reumatológus, Vas Aleftyina nőgyógyász, Kozma Zsuzsa szemorvos, Székely Iván belgyógyász, gasztroenterológus. Tiszteletbeli Szent Márton emlékérmet kapott Östör Annamária, aki egykori orvos szüleinek ajánlotta a díjat (Fotó: Koppán Viktor)

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsok a város üdvözletét adta át a nyugdíjas orvosoknak, megköszönve egykori munkájukat és felajánlva nekik a mindenkori segítséget. Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató erről a támogatásról többet is elárult: minden hónap utolsó hétfőjén a város rendelkezésükre bocsátott találkozásaikhoz a Fehérvári Civil Központban egy termet, és hogy érezzék, szükség van rájuk, tapasztalataikra számítva tartanak számukra kidolgozott tematika alapján klubnapokat. Szánti Istvánné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alelnöke azt jelentette be, hogy az orvosoknak, akik család nélkül, egyedül maradtak, létrehoztak egy nyugdíjas házat. Egyben megköszönte azt a példát, hitet, amit kaptak a nézőtéren ülő orvos és nővérgenerációtól, ígéretet téve, továbbadják az elődök tanításait.

- Jómagam 40 éve dolgozom az egészségügyben, ez idő alatt néhány üdítő kivételtől eltekintve alig láttam szép búcsúztatást. Az aktív és önálló, döntésekkel és sikerekkel teli életünk után mi nem tudunk szépen, csendben nyugalomba vonulni. Az orvos élete olyan, hogy életének felét a betegekre költi. Vegyétek hát ezt az érmet erkölcsi kárpótlásnak, valamikori munkátok kései elismerésének a fiatalabb pályatársaktól, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Fejér megyei szervezetétől - így adta át a szót Altorjay András főorvos Derényi Gábor főorvosnak, a MOK megyei elnökének, aki a Nagy Benedek által tervezett Szent Benedek emlékérmeket adta át az idei díjazottaknak. A díjat az elmúlt tíz esztendőben összesen 160-an kapták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!