Székesfehérvár

2015.03.08. 09:38

Madár matek – A székesfehérvári Vadmadárkórház és az Ezredéves Szakiskola új programja

Székesfehérvár - Új módszerrel tanulják a matematikát az Ezredéves iskola tanulói – adta hírül a fehérvári Vadmadárkórház, melynek betegeivel, ez alkalommal papagájaik segítségével ismerték meg a méretek, a súly, a hosszúság, nagyság fogalmát a diákok.

S. Töttő Rita

A kisebb hullámos papagájok, a nagyobb nimfa, a még nagyobb, ráadásul beszélő amazon papagájok és az óriási szelíd kék –sárga ara papagáj rikoltozásaitól hangos órán a tanulók megbecsülték, majd pontosan megmérték a madarak tömegét, magasságát, összehasonlították őket egymással. Természetesen nemcsak tanultak, de a madarakkal is megismerkedtek, melyek a tanulók asztalán, különböző ülőfákon vagy kézen ülve vándoroltak a csoportok között – tájékoztatott a Vadmadárkórház, ahogy arról is: a különleges módszernek hatalmas sikere volt, így a Vadmadárkórház és az Ezredéves iskola pedagógusainak közös programja, illetve az évek óta tartó együttműködés folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!