Székesfehérvár

2014.11.18. 18:35

Ha kedd, akkor mese!

Székesfehérvár - Kedden két óra tájban könyvekkel felpakolt, kedves emberek érkeznek a Szent György kórház gyerekosztályára, hogy mesékkel szórakoztassák a kis betegeket.

Hajnal Csilla

A rút kiskacsa, a Békakirályfi, a Dióbél királyfi Lampár Gergő ujjain számolgatja, hány mesét is hallott az utóbbi egy órában. A hétéves kisfiút egy fiatal, szép lány, Berta Ágnes szórakoztatja a kórteremben. Ágnes Budapestről érkezett, azt mondja, már régóta kiszemelte magának ezt az egyébként az egyik kereskedelmi bank kezdeményezte programot. Imádja a gyerekeket, egy velük foglalkozó mozgáscentrumban van a munkahelye, de gyakran dolgozik animátorként is. Megtalálja a hangot a kicsikkel, akik kedvessége miatt szintén gyorsan beleszeretnek . Gergő is szívesen hallgatta Ágnest, aki vagy nyolc könyvet is hozott magával, hogy biztosan legyen megfelelő mese, akár kicsi, akár nagyobbacska beteggel találkozik majd a kórházban.

Berta Ágnes a fővárosból utazott Fehérvárra, hogy olvashasson most éppen Kalmár Gergőnek Fotó: Koppán Viktor

Vajdáné Csák Rózsa, az osztályvezető főnővér meséli: nagyjából egy éve már minden kedden jönnek az önkéntes meseolvasók hozzájuk. A múlt héten például egy nagyon jó orgánumú férfi olvasott fel, a gyerekek szájtátva füleltek, de az osztályon dolgozók is bele-belehallgattak a történetekbe mondja mosolyogva. Jó ötlet ez, kikapcsolja a kis betegeket és kicsit a szülők is pihennek addig, amíg az önkéntesek bonyolítják a mese szálát.

Két másik mesélő is járt tegnap az osztályon: Szőllösi Attila először jött, neki sem újdonság a gyerekközeg, hiszen a Palacsinta zenekar frontembereként igen gyakran bulizik együtt ovisokkal, kisiskolásokkal , no és otthon is van egy meseéhes apróság a családban... A szociális munkásnak tanuló Schmidt Zsófia hatgyerekes családból származik: édesanyja rengeteget mesélt nekik, nagyon szerették őt hallgatni jól esik most ebből a jóból valamit átadni, főleg itt, ahol amúgy érthető okok miatt kevés jó történik a gyerekekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!