Sportvilág

2009.09.15. 02:29

Magyar-angol!

Székesfehérvár - Az U20-as világbajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatottat láthatja a Sóstói Stadionban ma 18 órától a közönség. Présingerék az angolokkal játszanak.

Matók János

Ismét egy nemzetközi labdarúgó-mérkőzést láthatnak a nézők ma, 18 órától a fehérvári Sóstói Stadionban: az egyiptomi U20-as világbajnokságon résztvevő magyar válogatott - az MLSZ tájékoztatása szerint - az angol U23-as válogatottal méri össze tudását. Más kérdés, hogy ilyen utánpótlás korosztály szerte a világon nem létezik, Angliában sem. Így az angol szövetség honlapján is némi kutakodás után fedezhettük fel, hogy az England C-válogatott lesz a mai ellenfele Egervári Sándor szövetségi edző csapatának. Azt viszont megjegyezhetjük: érdemes lesz kilátogatni Sóstóra, hiszen ez lesz a magyar válogatott főpróbája a vb előtt. Egyiptomban szeptember 24-én kezdődik a vetélkedés. A magyar válogatott szeptember 23-án utazik ki, majd szeptember 27-én Honduras, 30-án Dél-Afrika, s végül október 3-án az Egyesült Arab Emirátusok csapata lesz a csoportban az ellenfél, s az első két helyezett jut majd tovább. Válogatottunk játékoskerete az alábbi, kapusok: Gulácsi (Liverpool), Megyeri (FTC), Kovácsik (Reggina); védők: Debreczeni (Honvéd), Korcsmár (Újpest), Szekeres (MTK), Szabó (Paks), Zámbó (Győr), Présinger Ádám (Videoton FC); középpályások: Dudás és Kiss (Győr), Tóth (FTC), Takács (Diósgyőr), Koman (Bari), Simon Á. (Haladás), Varga (Brescia); támadók: Németh (AEK Athén), Simon A. (Cordoba), Gosztonyi (MTK), Balajti (Diósgyőr), Futács (Werder).

A vb-re utazó csapatból kimaradt Kádár Tamás, mert klubja, az angol másodosztályú Newcastle nem engedi el.

A ma esti mérkőzés után, szerdán 18 órakor már egy tétmérkőzésnek ad otthont a Sóstói Stadion. Ez pedig egy klubon belüli testvérharc lesz, hiszen a Magyar Kupában a Videoton FC az NB II-es Videoton-Puskás Akadémia csapatával játszik a továbbjutásért. Azt is érdemes lesz megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!