Sportvilág

2009.05.06. 02:29

Itthon győzött az Alba Regia

Székesfehérvár - Az NB I/B-s és NB II-es kézilabda-bajnokságokban a múlt hét végén teljes fordulóra került sor, a Fejér megyei csapatok is játszottak.

Fejér Megyei Hírlap

A tabella utolsó helyezettje, az Ercsi SE hosszú idő után nyert, a Hort SE volt az áldozat, a Fejér megyeiek 14-13-as félidő után 31-28 arányban diadalmaskodtak. Ez a győzelem még nem jelentett előrelépést Szabácsikék számára.

A férfi NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában Szigetszentmiklósra látogatott a Móri KSC, és hiába vezettek még az első félidő után egy góllal a Fejér megyeiek, végül 31-24-re (15-16) kikaptak. Négele Tibor és Szabó Zoltán egyaránt 5-5 gólt szerzett. A Mór a 4. a csoportban.

Az NB II-es női bajnokság Déli csoportjában az Ercsi SE a Tápiószelét fogadta, és 25-26 arányú vereséget szenvedett. Szigetszentmiklóson szerepelt a Dunaújvárosi AC, és 25-30 (14-16) arányban nyert, Szilágyi Zsuzsanna tíz góllal volt a legjobb lövő. A 12 csapatos csoportban a DAC a 10., az Ercsi a 11.

Az Északnyugati csoportban a Móri KSC a listavezető Komárom vendége volt, a papírforma érvényesült, a hazaiak 32-21-re (18-8) nyertek. A móriaknál Sipos Noémi hét gólt szerzett. A Fejér megyeiek a tizenegyedik pozíciót foglalják el.

Az Északi csoportban a Kodolányi FKC a Pilisvörösvár alakulatát fogadta, és 33-27 (16-11) arányban győzött. A helyenként jó játékkal előrukkoló fehérváriaknál Várkonyi 9, Zsigmond 8 gólt szerzett. A kodósok az Északi csoportban a harmadik helyen állnak a tabellán.

Mindkét NB I/B-s Fejér megyei csapat győzött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!