Sportvilág

2013.02.22. 12:15

Esélyek és esélyesek a felnőtt atlétikai ob-n

A fedett pályás szezon legrangosabb hazai atlétikai eseménye, a felnőttek országos bajnoksága lesz a hétvégén a budapesti Syma csarnokban. A versenyre csak szinttel rendelkező versenyző nevezhető.

Matók János

A fehérvári ARAK 16 egyéni és 2 váltó indulással száll harcba az érmekért. Leginkább Babos Rita jó szereplésében bízhatnak. Ha teljesen egészséges lenne, sok izgulni való nem lenne. Az ellenfeleken túl, az achilles-ínének fájdalma, és annak elviselése akadályozhatja meg a jó helyezések elérésében.

Leginkább hármasugrásban és magasugrásban, állhat dobogóra. A papírforma alapján felugorhat a dobogóra László Dávid is hármasugrásban, jelenleg a ranglista harmadik helyén áll, de igen szoros a mezőny. Turcsik Katalin 60 méteren és 200 méteren is a 3-6., hely egyikére pályázhat, akárcsak Matkó Csaba, aki épp klubtársával Farkas Dáriussal fut majd versenyt a helyezésekért, 1500 és 3000 méteren. Döntőbe várják Huszár Kittit a női hármasugrásban. A fiatalok közül Szabó Dániel döntőbe kerülése kiváló teljesítményt jelentene 60 méteren. A váltók közül a női csapatuknak lesz könnyebb dolga, az összeállítás még betegségek miatt változhat, de a dobogó itt is elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!