Sportvilág

2011.11.22. 14:32

Gál Laci büszkesége

Székesfehérvár - Baján rendezték a diák C korosztályos cselgáncs országos bajnokságot, ahol a fehérvári Gál László egyéniben az 5., csapatban 2. lett.

Matók János

Cselgáncs sportágban az év végén összezsúfolódnak az események, a versenyzőknek szinte nincs egy szabad hétvégéjük. Legutóbb például Baján, a diák C korosztályos (a 10 évesek)  országos bajnokságán léptek tatamira. Ahol a Székesfehérvári Judo SC színeiben Szolnok István és Szencsenkó Iván edzők tanítványa, Gál László  az István király Általános Iskola 4. osztályos tanulója  éremre esélyesként várta a küzdelmeket.


- Laci dobogós helyezésre volt esélyes, de érzésem szerint a lelki terhet nem bírta el, így kétszer is minimális vereséget szenvedett, s  végül az ötödik helyen zárt a 42 kilós súlycsoportban. Az egyéni versenyt a csapatok vetélkedése  követte, s ebben az észak-dunántúli válogatottal ezüstérmesek lettek. Ekkor már felszabadultan és szépen dzsúdozott, az egyik mérkőzésén például akkora ippont dobott, hogy még most is tapsolnak az öregek - mondta büszkén Szolnok István edző.
- Öt évesen ismerkedtem meg a cselgánccsal, amikor egyszer lementem az edzésre a testvérem, Zoli után, aki már korábban dzsúdozott. megtetszett, amit ott láttam, s attól kezdve ott ragadtam. Az első időkben Kertész Lóri bácsi tanított meg az alapokra, majd István bácsinál folytattam tovább. Hetente három edzésen veszek részt, nagyon szeretem a cselgáncsot, a fogások közül a kaszálás a kedvencem, azt nagyon szeretem alkalmazni, ez az erősségem. Korábban, a különböző régiós versenyeken már többször voltam aranyérmes, de erre az országos bajnoki helyezésre és a csapatban megszerzett ezüstéremre nagyon büszke vagyok - mondta határozottan, és csilogó szemekkel Gál László. Aki máris készül a hagyományos Mikulás Kupára, amelyet két hét múlva Tokodaltárón rendeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!