Sportvilág

2011.08.12. 15:43

Szabó Krisztián másfél pontja

Székesfehérvár - A németországi Drezdában zajló nemzetközi sakkversenyen javított mérlegén a fehérvári nagymester, Szabó Krisztián: 2 mérkőzésen másfél pontot szerzett.

Matók János

"Az 5. fordulóban sötéttel remiztem  a 2362 Élő-pontszámos  német Stefan Fruebinggel. Ellenfelem világossal egy eléggé kiegyenlített  változatot játszott, ahol ilyen helyzetben sötéttel nagyon nehéz bármit is elérni.  Azért próbáltam nyúzni a végjátékban, de végül  kiremizte.  A 6. fordulóban  viszont már világossal nyertem  a  szintén német Matthias Bluebaum (2329) ellen, aki  a francia-védelem egyik főváltozatát játszotta. Sokáig úgy alakult  a játszma, ahogy én is elemeztem még otthon. Látszott, hogy ő is nagyon jól felkészült, mert az általam is elemzett legjobb lépéseket tette meg. Végül lecseréltük a vezéreket, és egy ellenkező színű futós végjátékban sikerült legyőznöm.  Elégedett vagyok,   mert  a parti  elemzése után azonnal kiderült:  majdnem mindig a számítógép legjobb lépéseit tettük meg" -   tájékoztatta lapunkat Szabó Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!