Sportvilág

2011.04.21. 02:29

Balszerencsés futam volt

Székesfehérvár - Az amatőr ralisok az idei 2. bajnoki futamon, a Tolna megyei Nagyszékelyen álltak rajthoz. A fehérvári autósok pechesek voltak, nem jártak túl sok szerencsével.

Matók János

Az MNASZ égisze alatt zajló amatőr ralikupa (ob) 2. futamát rendezte a fehérvári Tobak Team Hungary és a Tamási Motorsportegyesület a múlt hét végén, a Tolna megyei Nagyszékelyen. A 60 párosra 8 aszfaltos gyorsasági (54 km) várt. A TTH-t négy páros képviselte Az A/4-es kategóriában a Matók Ádám, Matók Ákos (Honda Civic 1.6) duó az abszolút 20., a kategória 3. helyét szerezte meg. Rögtön a verseny elején egy elektromos hiba lefojtotta a gép motorját, s ennek következtében két gyorsasági szakaszon vészprogrammal mentek, s így rengeteg időt bespejzoltak . A szerviz később ugyan kijavította, de csak az utolsó helyről folytathatták tovább. Ezt követően ész nélküli száguldással már abszolút 3. és 4. időt is mentek. A TTH első kiesője a Szabó Tamás, Tobak Balázs (Peugeot 206 GTI, A/6) egység volt: tökéletes felkészülés után a győzelem volt a céljuk, de a 2. gyorson eltörött a féltengely. Motorhiba miatt esett ki a Szabó György, Cser Kornél (BMW 325 i, H/6) duó, amíg a Sipos István, Ábrahám Zoltán (Suzuki Swift GTI, H/3) duó az abszolút 17., a géposztály 4. helyén végeztek a karosszéria elfáradása miatt. A fehérvári navigátor, Simon Nikolett, Izsák Józseffel az abszolút 4., a H/6-os kategória 3. helyén végzett, a Mitsubishi Lancer Evo IX-cel.  Jót tesztelt a Lévay Ferenc, Vinoczai Attila duó (Honda Civic), élvezték a száguldást.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!