Sportvilág

2009.09.07. 02:29

Megint Ibrahimovic!

Budapest - Remek pozícióban, az első csoport második helyén várta futballválogatottunk a svédek elleni, budapesti világbajnoki selejtezőt. Hajnal Tamásék 2-1-re kaptak ki.

Fejér Megyei Hírlap

Rosszul kezdték a derbit a mieink, ám a hajrában Huszti büntetőből egyenlített, úgy tűnt, döntetlennel zárul a meccs. Azonban a zárás előtt érkezett Ibrahimovic, nyertek a skandinávok. Szép volt, csajok! - skandálták az Ifjúság útja felöl érkező futballdrukkerek, amikor a Puskás-stadion parkolója mellett, a létesítményből kifelé igyekvő, nyuszinak álcázott topmodelleket megpillantották. A falatnyi, fekete-fehér ruhákba bújt hölgyek a vb-selejtezőhöz nem kapcsolódtak, egy másik rendezvényen szerepeltek, mégis nagy tetszést arattak a focimeccsre tartók körében. Pár perccel később pedig következtek az est főhősei, a labdarúgók, immár a gyepszőnyegen. Piros-fehér-zöldbe öltözött a lelátó, 42 ezren biztatták Hajnalékat, akik a várakozásnak megfelelően bátran kezdtek. Aztán a védelmünkben többször keletkezett üzemzavar, ám az északiak rendre elrontották ziccereiket, szerencsénkre a Barcelona ékköve, Ibrahimovic és társa, Elmander is rossz döntéseket hozott a kapunknál. Egészen a 9. percig, amikor Mellberg bólintott a jobb sarokba (0:1). A találat felrázta a mieinket, Dzsudzsák megforgatta Nilsont, de labdájáról lekéstek a társak középen, aztán a 15. percben Hajnal szögletét Gyepes fejelte mellé. A svédek diktálták a tempót, bár Dárdaiék küzdöttek, komoly helyzetig nem jutottak, az ellenfél térfelén rendre nyolc svéd várta a támadni készülő három magyart.

Fordulás után a magyar kapu előtt pattogott a labda, a frissen beállt Torghellének kellett mentenie kapunk előterében. Később Ibrahimovic tüzelt alig mellé, majd Elmander tévesztett alig célt. Egy órája ment a játék, amikor végre a másik kapunál is akadt feljegyeznivaló: Dzsudzsák vette át Gera jobb oldalról érkező labdáját, s küldte fölé. Aztán a vendégek rendeztek tűzijátékot, előbb Kallström a felső lécet, a kipattanóból Ibrahimovic a bal kapufát találta el. A 78. percben egyenlített együttesünk, Dzsuzsákot Rasmus Elm buktatta a tizenhatoson belül, a büntetőpontra letett labdát Huszti higgadtan lőtte a bal sarokba, 1:1. A záró tíz percben a győzelem lebegett labdarúgóink szeme előtt, Huszti lefordult védőjéről, estében a kapust találta el tíz méterről, kisvártatva Dzsuzsák lövését fogta Isaksson. A 94. percben jött a dráma - négy évvel ezelőtt is Ibra babrált ki velünk ugyanekkor, ugyanitt, ugyanilyen selejtezőn -, egy felívelt labdát Tímár elvétett, a világklasszis csatár kapura tört, lövése Babosról kipattant, pechünkre a támadó mellére, onnan pedig a hálóba vánszorgott, 1:2. Középkezdésre sem maradt idő, a füvön fekvő magyar futballisták hosszú perceken át a fejüket fogták, majd leszegett fővel bandulkoltak az öltözőbe, a diadalmas svédek pedig örömködtek híveikkel. Ezzel életben tartották világbajnoki döntős reményeiket, a mieink pedig roppant nehéz helyzetbe hozták magukat ezzel a vereséggel. - Az elmúlt napokban nagyon sok problémával küzdöttünk, ami látszott is játékunkon. Játékosaim mindent megtettek, a döntetlent mindenképpen megérdemeltük volna. Ezúttal a rutin és a tapasztalat hiányzott, ellenfelünk az utóbbi években rengeteg éles, ehhez hasonló hangulatú mérkőzést vívott, most ez döntött - mondta a meccs után Erwin Koeman.

A csoport másik mérkőzésén: Dánia-Portugália 1-1.

A csoport állása: 1. Dánia 17 pont, 2. Magyarország 13, 3. Svédország 12, 4. Portugália 10, 5. Albánia 6, 6. Málta 1.

Szerdán a magyar válogatott 20.45-kor ismét itthon játszik, akkor Portugália lesz a mieink ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!