Sportvilág

2009.04.16. 02:29

A Dunaferr SE közel állt a bravúrhoz

Szeged - Az utolsó percben az egyenlítésért támadhatott a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata szerdán a Szegeden rendezett bajnokin. Ám a végén a hazaiak örültek.

Gallai Péter

A bajnoki rájátszás előtti főpróbát tartotta meg a két együttes az alapszakasz szerda esti rangadóján. A tét ezúttal nem nyomta egyik fél vállát sem, de így is élvezetes, jó csatára volt kilátás.

Pick Szeged-Dunaferr SE28-26 (16-11)Szeged, 2000 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

Pick Szeged: Puljezevics - Zvizej 6/1, Oszmajics 1, Zubai Sz. 4, Andjelkovics 1, Krivokapics 6/1, Ghioena 3. Csere: Marjanac (kapus), Petrea 1, Laluska 4, Herbert, Katzirz 1, Nenadics 1. Vezetőedző: Vladan Matics.

Dunaferr SE: Stochl - Miss 2/1, Nagy K. 2, Bajusz 6/3, Kemény, Grebenár 6, Törő 2. Csere: Mikler (kapus), Zubai G. 1, Rosta 1, Bagarics 1, Szalafai 1, Sándor 2, Ancsin 2. Vezetőedző: Imre Vilmos.

Hétméteresek: 4/2, ill. 6/4.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Az első játékrészben a Szeged ragadta magához a kezdeményezést, sokkal hatékonyabb volt a gárda. A Pick az egykori dunaújvárosi átlövő, Milorad Krivokapics vezérletével ötgólos előnyre tett szert a szünetre.

A második harminc percből azonban elég volt leperegnie hétnek, s Bajusz Sándor góljával ismét nyílttá vált a meccs, hiszen 17-16-ra zárkózott fel a Dunaferr. Imre Vilmos tanítványai egy 5-1-es rohammal nyitottak. Ám a Pick sokkal jobb csapat annál, hogy valaki közülük ne rázza meg magát, hiszen jött Nenadics, Laluska, Zvizej, és megint villámgyorsan öt volt a hazaiak előnye.

Az 51. percben is ennyi volt a Szeged fórja (26-21), de ekkor ismét egy huszáros hajrát nyitott a kissé lanyhuló hazaiakkal szemben a Fejér megyei piros-fehér gárda. Újra egy nagyszerű, 5-1-es vendég széria következett a mérkőzésen. Két perccel a lefújás előtt már 27-26-ot mutatott az eredményejelző, azaz izgalmas véghajrá elé néztünk, volt ok a körmök rágására mindkét oldalon. Ám a legfontosabb pillanatban eladta a Dunaferr a labdát, de szerencsére nem született belőle Pick-gól, így újra az egálért támadhattott a vendégegyüttes ötven másodperccel a vége előtt, de megint nem sikerült. A másik oldalon Katzirz Dávid eldöntötte a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!