Sportvilág

2008.06.07. 03:00

Irányító nélkül

A magyar bíró, Kassai Viktor már a nyitó napon bemutatkozik: a TörökországPortugália összecsapáson tevékenykedik, negyedik játékvezetőként.

PLT

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egyelőre a csoportmérkőzések első felé-re készítette el a játékvezetők beosztását, e szerint a magyar sípmester az AusztriaLengyelország találkozón jut még biztosan szerephez. Az  korábban eldőlt, hogy a  Svájc Csehország  nyitó mérkőzést az olasz Roberto Rosetti dirigálja Bázelben.       A derbi esélyesei papíron a csehek, ám a társrendező hazai közönség előtt szerepel, ami feltétlenül előnyt jelent a számára.
A nemzetközi szövetség (FIFA) ranglistáján hatodik helyen álló csehek nem túl jó előjelekkel készülnek, gyakorlatilag igazi játékmester nélkül próbálják meg felvenni a küzdelmet, miután Tomas Rosicky sérülés miatt nem tudta vállalni a szereplést, míg Pavel Nedvedet nem sikerült visszacsábítani a csapatba.
A szombati nyitó nap második, 20.45-kor kezdődő mérkőzésén a Cristiano Ronaldo vezényelte portugál válogatott sikerére számít a közvélemény: a legutóbbi Eb ezüstérmese Törökország legjobbjaival csap össze Genfben. A játékmester mellett még Nuno Gomestól várnak fontos gólokat a luzitán focihívek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!