Sportvilág

2006.11.20. 03:29

Elisztában rendezik a vb-jelölti partikat

Moszkva (mti) - Polgár Judit a 13., míg Lékó Péter a 14. helyen végzett a Mihail Tal emlékére kiírt kétfordulós, moszkvai sakkvillámtornán. A 18 résztvevős viadalt az indiai exvilágbajnok, Viswanathan Anand nyerte meg.

Kovalcsik Katalin

A verseny hivatalos honlapja szerint a 18 résztvevős viadalt az indiai exvilágbajnok, Viswanathan Anand nyerte meg 23 ponttal. A további sorrend: A végeredmény: 2. Aronjan (örmény) 21, 3. Szvidler (orosz) és Radzsabov (azeri) 20,5, ...13. Polgár Judit 17, 14. Lékó Péter 16,5. Szintén az orosz fővárosból érkezett hír szerint Kirszan Iljumzsinov, a nemzetközi szövetség elnöke bejelentette, hogy a következő világbajnok-jelölti páros mér- kőzéseket a kalmük fővárosban, Elisztában rendezik meg a jövő évben, május 26. és június 14. között. A szövetség honlapja szerint a 16 résztvevőből a legjobb 4 kvalifikálja magát a Mexikóban 2007. szeptember 11. és október 1. között megrendezendő, 8 résztvevős, kétfordulós vb-re. A címvédő orosz Vlagyimir Kramnyik mellett Anand, Szvidler és Morozevics előselejtező nélkül játszhat a viadalon. Lékó a török Gureviccsel, Polgár Judit az orosz Barejevvel játszik, s ha továbbjutnak, a két magyar egymás ellen ül majd asztalhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!