Sport

2013.01.04. 21:28

Vasárnap, 18 óra: Alba Fehérvár–Szeged, aztán...

Székesfehérvár – A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának 15. fordulójában az utolsó előtti Naturtex- SZTE-Szedeák csapatát fogadja a tabellát vezető Alba Fehérvár.

Ferencz Balázs

Kellerék győzni akarnak vasárnap. Nem lehet rangadónak nevezni az Alba Fehérvár és a Szeged csatáját, mert a két együttes játékereje között általában nagy a különbség, évről évre. Most is szinte borítékolható a listavezető Alba Fehérvár győzelme a tabella 11. helyén álló Szedeák ellen, mégis, a két alakulat mostani fellépése némi különlegességgel is szolgál. Ugyanis a fehérváriak az utolsó hazai, alapszakaszbeli bajnokijukat játsszák vasárnap 18 órától.

– Egyértelműen győzelmet várok, könnyed és jó játékkal, jó védekezéssel – adta hírül várakozásait a pénteken kisebb betegséggel bajlódó, ám a humorát megtartó Keller Ákos. – Nagyon remélem, hogy látványos játékkal rukkolunk majd elő, no és persze a táncoslányoktól is várok valami extrát erre a mérkőzésre.

 

Keller Ákos, az Alba válogatottja egyértelműen győzelmet vár (Fotó: Fási László)

Az Alba Cheers hölgyeinek tehát ki kell tenniük magukért a sportcentrumban (bár azt az interjú időpontjában Keller még nem tudhatta, hogy betegség miatt az eddig megszokott öt szépség helyett „csak” három elbűvölő lány lép majd parkettra), de a Dzunics- csapatnak sem lesz elegendő a cipők szárnyalásában bízniuk.

– Ha könnyebb mérkőzést akarunk, akkor jól védekezünk, és leindítjuk őket, mert abban egyértelműen jobbak vagyunk, ők inkább statikusabb, az öt az öt elleni játékot játszanak hiszen abban jónak mondhatók – értékelte a szegedi együttest Keller Ákos, aki így folytatta: – Centerposzton nagyon jól mozog Csorvási Milán, lassan felkocog, megkapja pozícióban a labdát, és megoldja. Ebben jobbak, mint mi. Ezért kell nekünk gyorsan játszani, és a stílusunkat rájuk erőltetni.

– Kötelező lesz a győzelem megszerzése vasárnap, de nem azért mert gyenge az ellenfél, hanem mert egyszerűen erősebb a mi a csapatunk. De nem annyival erősebbek, hogy ne lenne szükség a jó játékra – szögezte le a vezetőedző, Dzunics Braniszlav.
– A Szeged ellen is a védekezés lesz a legfontosabb, bár legutóbb Szegeden nem a kiváló védekezés, hanem a remek támadójáték miatt nyertünk. Próbálunk építeni a jó védekezésre, ami olykor sikerül, hiszen a statisztikák szerint mi kaptuk a legkevesebb pontot a ligában. Ez azonban egy dolog, nem lehet kijelenteni, hogy a mi védekezésünk a legjobb. De hosszú távon csak a jó védekezéssel lehetünk eredményesek.

A vasárnapi derbin Szabó Zsolt játéka kérdéses, hiszen „Szöszi” fájós lábfeje miatt csak a hét végén edzett, és nem biztos, hogy a szakvezetés kockáztat. Főként azért, mert a Körmend, a Kaposvár, a Jászberény, a Nyíregyháza és a Falco ellen is idegenben kell pattogtatni, amíg a Debrecennel minden bizonnyal nem csak a Magyar Kupában, de a bajnokságban is hazai parketten csatázik a csapat.
– Nehéz lesz az idegenbeli sorozat, hétről-hétre utazunk, meg kell tervezni, hogyan hasznosítsuk az időnket – vélekedett Keller Ákos. – Eddig idegenben vagy simán nyertünk, vagy pedig „rohadtul” szenvedtünk, és éppen hogy győztünk, vagy kikaptunk. Fel kell készülnünk, hogy a már simán legyőzött csapatok otthon jók lehetnek, és kérdés, mire jutunk azokkal szemben, akikkel szoros csatát vívtunk.
– Szokatlan helyzet, de ha nyerjük a meccseket, akkor nem lesz gond – zárta le a polémiát Dzunics mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!