Sport

2009.06.09. 02:29

Ukrajna? - futballhuligánok támadtak magyar úszókra

Dunaújváros - Hétfőn már elég nyugodtan nyilatkozott a Dunaferr SE úszója, Takács Krisztián, akit a hétvégén Horvátországban töb-bedmagával futballhuligánok megtámadtak.

Gallai Péter

A magyar úszóválogatott tagjaként két dunaújvárosi sportoló, Takács Krisztián és Sincki Ádám utazott el a hagyományos, horvátországi Golden Bear, azaz Arany Medve nemzetközi versenyre. Bordás Beatrix betegség miatt nem indult el a viadalon. A hétvége azonban nem az eredmények miatt lesz emlékezetes Takács számára, a Dunaferr SE olimpikonját ugyanis többedmagával megtámadták Zágrábban. Méghozzá horvát futballhuligánok, akik azt hitték, hogy ukrán szurkolókkal állnak szemben. Az érintett így emlékezett vissza a történtekre:

- Az uszodához sétáltunk éppen a ferencvárosiakkal együtt, ahova jó kétszáz lépcső visz fel. A szálloda előtt már láttunk háromszáz embert, ott ordibáltak. Majd kivált a tömegből egy közel húszfős csapat, akik tetőtől talpig feketében voltak, nagy részük maszkkal takarta el az arcát. Ám ez mind semmi, a kezükben vascsövek is voltak. Ekkor még nem gyanakodtunk semmire, mondtam is Sincki Ádámnak, hogy valahol nagy csihipuhi lesz, ahogyan ezek nekiindultak. Amikor odaértek hozzánk, az egyik azt kérdezte: Ukrajna? Ádámot belökték két kocsi közé, engem pedig fejbe akartak ütni, szerencsére elhajoltam, így csak megrúgni tudtak. Az egyik FTC-edző nem volt ilyen szerencsés, neki felrepedt a feje, mert eltalálták. Majd én is beestem a kocsik közé, a támadók meg talán ekkor jöttek rá, hogy nem vagyunk ukránok, így eltűntek. Hiába volt több ember táskáján nagy magyar zászló, Sinckin pedig fehér póló, nem néztek semmit, csak balhézni akartak - elevenítette fel a történteket Krisztián.

A sportolók később tudták meg, hogy az esti vb-selejtező miatt szabadultak el az indulatok, ami arrafelé nem újdonság: 
Ilyenkor szétvernek mindent, több száz ember szokott kórházba kerülni. Az biztos, hogy ilyen helyzetben nem voltam még, a melegítéssel és a pulzusszám emelésével sem volt gond. Nem viselt meg az eset, legalább lesz egy izgalmas történetem, amit mesélhetek majd az unokámnak. Persze könnyű lazán venni utólag, de elismerem, szerencsés voltam, hiszen más lett volna a végkifejlet, ha mondjuk egy vascsöves emberrel találom magam szemben. Amúgy még másnap is állt a bál, autókat vertek szét, kirakatokat törtek be baseballütővel a huligánok. Minket meg azzal vigasztaltak - talán viccnek szánva -, ha megint megtámadnak minket, akkor elsőbbséget kapunk a kórházban.

Krisztián a versenyre rátérve így nyilatkozott: - A legnagyobb bajt nem is a komolyabb sérülés nélkül végződő incidens, hanem a fájós könyököm okozta. Hetek óta bajlódok vele, injekciózzák. El vagyok kenődve, hogy két és fél héttel az ob előtt szedtem össze a sérülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!