ARAK

2019.02.26. 21:54

Takács Boglárka ismét tarolt

Az ifjúsági és junior fedett pályás atlétikai országos bajnokságon 5 aranyérmet, 4 ezüstöt és 4 bronzmedált gyűjtöttek az ARAK sportolói.

Ferencz Balázs

Takács Boglárka fergeteges formában kezdte az idei szezont, sorra döntötte a rekordokat, edzője, Varga Tamás joggal büszke rá

Fotó: MASZ

Az Alba Regia Atlétikai Klub kiváló sprintere, Takács Boglárka kiemelkedett a mezőnyből. Varga Tamás tanítványa 60 (7,47 mp) és 200 méteren (24,29 mp), valamint a 4x200as váltó tagjaként is bajnoki címet ünnepelhetett. A Móron élő, Székesfehérváron tanuló és sportoló idén már a felnőttek között is nyert bajnokságot, ráadásul többször javította meg a korábbi rekordokat, mint ahány érmet nyert az elmúlt tíz napban. A juniorok 4x200 méteres váltójában is sokat ért a jelenléte, az Endrész Klaudia, Szépe Flóra és Mátó Sára alkotta ARAKos staféta Takács Boglárkával kiegészülve fölényesen lett fedett pályás bajnok.

Takács Boglárka (sárgában) fergeteges formában kezdte az idei szezont, sorra döntötte a rekordokat, edzője, Varga Tamás joggal büszke rá
Fotó: MASZ

Az ARAK negyedik aranyérmét távolugrásban, kiváló versenyzéssel szerezte meg Endrész Klaudia. Az ifjúsági olimpián ezüstérmet szerző, Dunaújvárosban élő, de fehérvári színekben versenyző atléta az utolsó sorozatban ismét 6 méter fölé repült (606 cm), amivel bebiztosította elsőségét. Mátó Sára a váltóarany mellé begyűjtött egy ezüstöt is, magasugrásban lett második. Mohai Regina az ifi k mezőnyében 60 méteren és 200 méteren lett egyéni csúcsot javítva második. Mohai Gimesi Katával, Gombolai Nórával és Kovács Helgával alkotva 4x200-as váltót a dobogó harmadik fokára állhatott. Egyéni csúcsot javított és bronzérmes lett Ozváry Balázs rúdugrásban, Muszka-Kalló Péter hármasugrásban, valamint Leposa Dávid kalapácsvetésben.

Negyedik lett Gimesi Kata 60 méteren és távolugrásban, Szépe Flóra és Vincellér Martin hármasugrásban, Csókás Nikolasz 800 méteres síkfutásban. Az ARAK 16 bajnoki címet szerzett már idén a fedett pályás bajnokságokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában