Sport

2014.05.26. 19:05

Sakk Mitropa Kupa: Szabó Krisztián kikapott

A Mitropa Kupa közép-európai sakk-bajnokságon a magyar válogatott legyőzte Lengyelországot, viszont Szabó Krisztián nagymester kikapott a riválisától, így a következő fordulóban pihen.

Matók János

Vasárnap legyőztük a lengyeleket 2,51,5-re. Sajnos én vesztettem egy veszélyes fiatal, egy viszonylag alacsony Élő-pontszámos sakkozó ellen, akinek egyébként a három partiból így már 2,5 pontja van eddig. Sötéttel játszottam a jól megszokott Királyindiai védelmemet, amire egy érdekes mellékváltozattal reagált. Nem tudom pontosan meddig készülhetett, mert elképesztő gyorsan játszott, és nagyon erőseket lépett, alig hittem a szememnek. Az ember a középjátékban már várja kicsit, ahogy ellenfele hibázik, és azt kihasználja, de itt erről szó sem volt, mert végig nyomás alatt tartott, és még időt is alig használt. Végül aztán Ács Péter és Héra Imre győzelmével nyertünk ellenük, míg legnagyobb riválisunk, az olaszok 2,5:1,5-re vesztettek Ausztria ellen. Következő ellenfelünk Ausztria, én most pihenek, helyettem Pintér József játszik  - írta az FMH-nak Szabó Krisztián, a fehérvári nagymester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!